Archiefbeeld ter illustratie
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © EPA

9 doden en 24 gewonden bij antiterroristische operatie in Tadzjikistan

Er zijn vandaag negen mensen gedood en vierentwintig anderen gewond geraakt tijdens een ‘antiterroristische’ operatie in het oosten van Tadzjikistan. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken meegedeeld in een persbericht.

 1. Brandweer zet grote ontploffing in scène als oefening voor mogelijke incidenten tijdens Ros Beiaardommegang: “Brandweerman zijn is al lang niet meer alleen branden blussen”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Brandweer zet grote ontplof­fing in scène als oefening voor mogelijke incidenten tijdens Ros Beiaardom­me­gang: “Brandweer­man zijn is al lang niet meer alleen branden blussen”

  Aan de tijdelijke brandweerkazerne in Dendermonde heeft de brandweer een grootschalige oefening gehouden waarbij ze rekening houden met enkele grote incidenten die mogelijk kunnen plaatsvinden tijdens de Ros Beiaardommegang eind deze maand. Het gaat om een pioniersproject, dat kan aangeboden worden over het hele land. “Het Ros Beiaard is het ideale oefenmoment om dit project te testen", zegt Michael Van Mulders van de brandweer.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 3. Terreurkoppel riskeert opnieuw 18 jaar, maar Iraanse verzetsbeweging wil zwaardere maatregelen: “Iraanse ambassades in Europa zijn broedhaarden voor terrorisme”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Terreurkop­pel riskeert opnieuw 18 jaar, maar Iraanse verzetsbe­we­ging wil zwaardere maatrege­len: “Iraanse ambassades in Europa zijn broedhaar­den voor terrorisme”

  Het Antwerpse hof van beroep beslist morgen over het lot van Amir S. en Nasimeh N., het beruchte Iraanse ‘terreurkoppel’ dat in Wilrijk woonde. In eerste aanleg kregen zij tot 18 jaar cel voor hun rol in de verhinderde aanslag op een bijeenkomst van een Iraanse verzetsbeweging in Frankrijk. Het National Council of Resistance of Iran (NCRI) kijkt alvast uit naar de uitspraak en lijkt geen angst te hebben. Nochtans zijn de strafmaten voor hen niet het belangrijkst. “De EU moet haar houding jegens Teheran drastisch omgooien.”