Andrew Cuomo, gouverneur van New York, verleent gratie aan een illegale immigrant die geholpen heeft na 9/11.
Volledig scherm
Andrew Cuomo, gouverneur van New York, verleent gratie aan een illegale immigrant die geholpen heeft na 9/11. © ap

9/11 arbeider die dreigt gedeporteerd te worden, krijgt mogelijk tweede kans

Carlos Cardona hielp na de aanslag van 9/11 bij de opkuis van ground zero. Maar als illegale immigrant met een veroordeling voor poging tot het verkopen van drugs dreigt Cardona gedeporteerd te worden nu de Amerikaanse president Trump de regels rond illegalen heeft verstrengd. De gouverneur van New York, Andrew Cuomo, wil daar een stokje voorsteken door de man gratie te verlenen.

 1. Brandweerheld 9/11 ruimde nog 8 maanden giftig puin en sterft bijna 16 jaar later

  Brandweer­held 9/11 ruimde nog 8 maanden giftig puin en sterft bijna 16 jaar later

  Raymond Joseph Pfeifer werd 59 jaar. De brandweerman uit Queens doorploegde in 2001 acht maanden lang het toxische puin van het World Trade Center in Manhattan, op zoek naar de stoffelijke resten van slachtoffers van de grootste terreuraanslag ooit op Amerikaanse bodem. Pfeifer werd zondag één van hen: hij overleed in Port Washington, New York, aan de complicaties van de kanker die hij bijna zestien jaar geleden opliep.
 2. Poetin is controle over de communicatie aan het verliezen, menen militaire experten
  24

  Poetin is controle over de communica­tie aan het verliezen, menen militaire experten

  Sinds het begin van de invasie probeerde Poetin in het openbaar zo min mogelijk over zijn “speciale militaire operatie” in Oekraïne te praten. Hij wilde de oorlog niet de Russische maatschappij laten binnendringen. Maar de huidige situatie dwingt de Russische president nu om zijn strategie te wijzigen. Volgens experten van het gerenommeerde ‘Institute for the Study of War’ (ISW) verliest hij langzaam maar zeker de controle over de communicatie.