De Australische premier Scott Morrison.
Volledig scherm
De Australische premier Scott Morrison. © AP

9.000 gestrande Australiërs mogen dan toch terugkeren uit India

Het besluit dat Australische burgers verbood om terug te keren uit India, geldt niet langer. Na felle kritiek heeft de Australische premier Scott Morrison aangekondigd dat de repatriëringsvluchten dan toch zullen doorgaan. 

1 reactie

 • Jean Petermans

  1 maand geleden
  De macht van het aantal.
 1. NAVO wil zich wapenen tegen dreiging autoritair China en Rusland

  NAVO wil zich wapenen tegen dreiging autoritair China en Rusland

  De NAVO heeft te stellen met “systeemrivaliteit” van assertieve en autoritaire mogendheden als China en Rusland. Dat raakt ook de veiligheid van het bondgenootschap, hebben de leiders van de NAVO-landen vandaag vastgesteld. China’s ambities en gedrag vormen “systemische uitdagingen” voor de wereldorde van onderlinge afspraken en regels, constateren premier Alexander De Croo (Open Vld) en zijn 29 collega’s. Maar ook voor terreinen die “relevant zijn voor de veiligheid van de alliantie”.
 2. Kantoor president Costa Rica doorzocht vanwege corruptieonderzoek

  Kantoor president Costa Rica doorzocht vanwege corruptie­on­der­zoek

  Onderzoekers in Costa Rica hebben maandag op 57 plekken invallen gedaan, onder meer in het kantoor van president Carlos Alvarado Quesada. De huisdoorzoekingen maken onderdeel uit van een onderzoek naar smeergeld en omkoping waarbij de overheid en bouwbedrijven zouden zijn betrokken. 28 mensen zijn aangehouden, onder wie de eigenaren van twee grote bouwbedrijven. Het kantoor van de president heeft laten weten mee te werken met het onderzoek.