Een politieauto staat bij de Walmart in El Paso waar zaterdag de schietpartij plaatsvond.
Volledig scherm
PREMIUM
Een politieauto staat bij de Walmart in El Paso waar zaterdag de schietpartij plaatsvond. © EPA

8chan: de plek waar alles – hoe verwerpelijk en extremistisch ook – bespreekbaar is

Het internetforum 8chan is het nog vrijere broertje van 4chan en een broeinest voor rechts-extremistisch gedachtegoed. Hier verschenen de aankondigingen voor de aanslagen in El Paso en eerder Christchurch. 

11 reacties

 • Alex Millian

  2 jaar geleden
  Die site zit vol met 20-30 jarigen die lachen met stomme cartoon fototjes, ik snap die generatie niet, of is het alleen de extreem-rechtse generatie die mentaal blijven steken?
 • Yvan Lindekens

  2 jaar geleden
  Mijn gelukwensen, billy brenders: commentaren waarin vorm en inhoud perfect bij elkaar aansluiten zijn hier zeldzaam, maar u kreeg het voor mekaar: uw warrige verwijten aan "links" en uw lachwekkende redeneringen, geformuleerd in een nauwelijks verstaanbaar brabbeltaaltje met minimaal gebruik van leestekens: ik vind het grote klasse!
 • Gunther Leonhardt

  2 jaar geleden
  Zolang het niet gaat om concrete oproepen tot geweld, mag er geen censuur toegepast worden. Anders is er geen sprake van vrije meningsuiting.
 • jo denijs

  2 jaar geleden
  Kan men Facebook niet gaan verplichten (oa met schrijven van algoritmen) om profielen met bezwaarbare teksten en foto’s onmiddellijk naar een speciale cel van de politie te sturen ? Tegenwoordig zet men gewelldadige filmpjes en andere zaken op Facebook.
 • Benjamin Jeurissen

  2 jaar geleden
  Een beetje zoals facebook bij "links" dus.
 1. Poetin over gesprek met Biden: “Geen vriendschap, wel pragmatische dialoog”. Biden beklemtoont “nood aan basisregels”

  Poetin over gesprek met Biden: “Geen vriend­schap, wel pragmati­sche dialoog”. Biden beklem­toont “nood aan basisre­gels”

  De langverwachte ontmoeting tussen de Amerikaanse president Joe Biden en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin die iets na de middag begon, is ondertussen afgelopen. De twee wereldleiders schudden elkaar kort de hand voor de start van hun gesprek. “Het is altijd beter om elkaar face to face te zien”, zei Biden bij aanvang. Een stelling die hij ook na afloop herhaalde. Volgens beide leiders was er tijdens de ontmoeting geen sprake van vijandigheid. Poetin en Biden gaven achteraf elk apart een persconferentie.