Baquer Namazi viert zijn vrijlating.
Volledig scherm
Baquer Namazi viert zijn vrijlating. © AFP

85-jarige Amerikaan na 6,5 jaar gevangenschap in Iran vrijgelaten

De 85-jarige Amerikaan Baquer Namazi en zijn zoon Siamak zijn na 6,5 jaar gevangenisstraf in Iran (tijdelijk) vrijgelaten. Beiden zijn veroordeeld voor spionage. Namazi heeft dringend medische hulp nodig.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Ze kleden zich androgyn of dragen veel make-up: “Iraanse vrouwen zijn al jaren zo rebels”, getuigen Mahdieh en Nilufar
  PREMIUM

  Ze kleden zich androgyn of dragen veel make-up: “Iraanse vrouwen zijn al jaren zo rebels”, getuigen Mahdieh en Nilufar

  In Iran zijn hevige protesten aan de gang, waarbij de zedenpolitie (jonge) vrouwen doodschiet die tegen hun kledingvoorschriften in opstand komen. Ook Mahdieh (34) en Nilufar (51), Vlaamse vrouwen met Iraanse roots, zijn woedend. Mahdieh heeft nichtjes die op straat hun leven riskeren, Nilufar zag als twintiger al hoe bloederig de politie er te werk gaat. Ze vertellen wat er in Iran écht speelt. “Het Westen ziet de onderdrukte, gesluierde Iraanse vrouw. Maar die is er nooit geweest.”