Beklaagde Claude Sinké (rechts).
Volledig scherm
Beklaagde Claude Sinké (rechts). © AFP

84-jarige aanvaller van Franse moskee aangeklaagd voor poging tot moord

De tachtiger die maandag de moskee van Bayonne, in het zuidwesten van Frankrijk, in brand probeerde te steken, is in verdenking gesteld en in voorlopige hechtenis genomen, zo heeft het parket vandaag meegedeeld. Hij wordt er ook van beschuldigd twee mensen zwaar verwond te hebben.

0 reacties

 1. Cocaïnevondst in fruitbedrijf leidt tot enorme afpersingszaak: huizen van werknemers beschoten, politie heeft handen vol met beveiliging honderden medewerkers
  NEDERLAND
  7

  Cocaïne­vondst in fruitbe­drijf leidt tot enorme afpersings­zaak: huizen van werknemers beschoten, politie heeft handen vol met beveili­ging honderden medewer­kers

  Nog niet eerder zijn in Nederland zoveel mensen beveiligd als in een bizarre afpersingszaak rond het fruitimportbedrijf De Groot Fresh Group in Hedel (provincie Gelderland). Tussen de 300 en 400 medewerkers, directieleden en hun familie lopen gevaar, schrijft De Telegraaf. De beveiligingsmaatregelen leggen een groot beslag op de capaciteit van de politie bij onze noorderburen.
 2. Huidig premier eist overwinning verkiezingen Armenië op, tegenstanders vermoeden stembusfraude

  Huidig premier eist overwin­ning verkiezin­gen Armenië op, tegenstan­ders vermoeden stembus­frau­de

  De waarnemend premier van Armenië, Nikol Pasjinian, heeft de overwinning geclaimd bij de parlementsverkiezingen die gisteren zijn gehouden in het land. Na de telling van de stemmen heeft zijn partij Burgerlijk Contact 53,9 procent van de stemmen behaald, terwijl de Armeense Alliantie van zijn belangrijkste tegenstrever, voormalig president Robert Kotsjarian, goed was voor 21 procent. De alliantie onder leiding van Kotsjarian erkent de claim van Pasjinian niet en vermoedt dat er sprake is van stembusfraude.