Voor het huis waar de lichamen zijn bloemen en knuffelbeesten neergelegd. Veel mensen laten een kaarsje branden.
Volledig scherm
Voor het huis waar de lichamen zijn bloemen en knuffelbeesten neergelegd. Veel mensen laten een kaarsje branden. © Roberto Pfeil/dpa

800 mensen houden minuut stilte in Solingen voor slachtoffers gezinsmoord

Rond achthonderd mensen hebben zaterdagavond in het Duitse Solingen stilgestaan bij de dood van de vijf kinderen die vermoedelijk door hun moeder zijn vermoord. De herdenking werd door inwoners en familie van de kinderen georganiseerd.

0 reacties

 1. Autoverhuurbedrijf Hertz bestelt 100.000 elektrische wagens bij Tesla

  Autover­huur­be­drijf Hertz bestelt 100.000 elektri­sche wagens bij Tesla

  Autoverhuurbedrijf Hertz, dat vier maanden geleden een doorstart maakte nadat het onder druk van de coronacrisis failliet ging, heeft bij de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla een bestelling van 100.000 wagens geplaatst. Dat meldt het financiële persagentschap Bloomberg maandag op gezag van ingewijden. De bestelling is een eerste stap in de ambitieuze plannen van Hertz om zijn vloot te elektrificeren.
 2. Vijf kinderen in Duitsland verstikt: “Christiane K. haalde Marcel (11) van school onder voorwendsel dat er sterfgeval in familie was”

  Vijf kinderen in Duitsland verstikt: “Christiane K. haalde Marcel (11) van school onder voorwend­sel dat er sterfgeval in familie was”

  Het Duitse gerecht heeft tijdens een persconferentie meer uitleg gegeven over de omstandigheden waarin het familiedrama in de Duitse stad Solingen plaatsvond. Vijf kinderen kwamen daarbij om het leven. Luca (8), Timo (6), Sophie (3), Leonie (2) en Melina (1) werden eerst verdoofd en nadien verstikt. Speurders vonden hen dood in bed. Moeder Christiane K. probeerde nadien zelfmoord te plegen, maar dat mislukte. Marcel (11), het zesde kind, bleef ongedeerd.
 3. Zoontje dat Duits gezinsdrama overleefde: “Mij zie je niet meer, al mijn broertjes en zusjes zijn dood”

  Zoontje dat Duits gezinsdra­ma overleefde: “Mij zie je niet meer, al mijn broertjes en zusjes zijn dood”

  De jonge moeder die deze week vijf van haar zes kinderen vermoordde in de Duitse stad Solingen (Noordrijn-Westfalen) heeft haar oudste zoon zelf op de hoogte gebracht van de dood van zijn broertjes en zusjes. Christiane K. (27) bracht de lastige boodschap nadat ze naar zijn school gebeld had. Het personeelslid kreeg te horen dat Marcel (11) naar huis moest komen vanwege “een sterfgeval in de familie”.