ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

8 ton cocaïne in beslag genomen, 800 arrestaties en 700 huiszoekingen: de indrukwekkende cijfers achter internationale politieactie tegen drugsmaffia

Bij een grote gezamenlijke politieactie tegen de georganiseerde misdaad zijn de afgelopen dagen wereldwijd 800 arrestaties verricht in 16 landen. In totaal werd 8 ton cocaïne in beslag genomen. Dat is bekendgemaakt op het hoofdkwartier van Europol in Den Haag. Ons land was niet betrokken bij de operatie.

13 reacties

 • Paul Hendriks

  1 week geleden
  Een zeer mager resultaat, 8 ton coke dat s toch om te lachen, in de Antwerpse haven vinden ze dat gemakkelijk op 1 maand.
 • Erik Meers

  1 week geleden
  Is maar 0.00001% van de jaarlijkse trafiek in drugs en drugsgeld wereldwijd . De kartels en drugsbendes zullen er niet van wakker liggen .
 • Geert Vande Walle

  1 week geleden
  Ik vraag me af of er een kosten/baten studie gedaan is . Die drugs kosten zo goed als niets, de gearresteerden zijn onmiddellijk vervangbaar, wapens genoeg, en dat geld is een dikke fooi volgens de top die nu eens ferm lachen . Laat alle drugs vrij, hef er taks op en wie zijn eigen dood wil, doe maar .
 • Kurt Staessens

  1 week geleden
  Dat er geen link is met België gelooft geen hond. Dat er geen beroep gedaan is op de Belgische diensten wel.
 • jean pierre leemans

  1 week geleden
  Samenwerken met alle landen ,als gelijke partners Dan pas bereikt men ongeziene resultaten. Gooit het geopolitieke spel tussen het westen en China, Rusland,overboord; Behandel hen als gelijke partners . Werkt ermee samen Gevolg Resultaten zijn meteen gegarandeerd Op alle vlakken
 1. Poetin over gesprek met Biden: “Geen vriendschap, wel pragmatische dialoog”. Biden beklemtoont “nood aan basisregels”

  Poetin over gesprek met Biden: “Geen vriend­schap, wel pragmati­sche dialoog”. Biden beklem­toont “nood aan basisre­gels”

  De langverwachte ontmoeting tussen de Amerikaanse president Joe Biden en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin die iets na de middag begon, is ondertussen afgelopen. De twee wereldleiders schudden elkaar kort de hand voor de start van hun gesprek. “Het is altijd beter om elkaar face to face te zien”, zei Biden bij aanvang. Een stelling die hij ook na afloop herhaalde. Volgens beide leiders was er tijdens de ontmoeting geen sprake van vijandigheid. Poetin en Biden gaven achteraf elk apart een persconferentie.
 2. Verenigd Koninkrijk rapporteert hoogste aantal nieuwe coronabesmettingen sinds februari, Lagerhuis stemt in met uitstel versoepelingen in Engeland

  VK telt hoogste aantal nieuwe besmettin­gen sinds februari, Lagerhuis stemt in met uitstel versoepe­lin­gen in Engeland

  Het Verenigd Koninkrijk heeft woensdag 9.055 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat is het hoogste dagtotaal sinds februari, zo heeft Sky News bericht. In Londen heeft het Lagerhuis ingestemd met het uitstel van de coronaversoepelingen in Engeland dat premier Boris Johnson heeft aangekondigd, zo heeft Sky News woensdag bericht. Brits gezondheidsminister Matt Hancock heeft bovendien aangekondigd dat werknemers in Engelse verpleeghuizen voor ouderen verplicht zullen worden om zich te laten inenten tegen het coronavirus. Mogelijk gaat de vaccinatieplicht later ook voor andere zorgmedewerkers gelden.