Hunter en Joe Biden in 2009.
Volledig scherm
Hunter en Joe Biden in 2009. © REUTERS

7 vragen over de activiteiten van Hunter en Joe Biden in Oekraïne beantwoord

Centraal in de grote politieke controverse die momenteel woedt in de VS staat Hunter Biden, de 49-jarige zoon van ex-vicepresident en huidig Democratisch presidentskandidaat Joe Biden. Volgens Trump heeft Joe Biden er destijds op aangedrongen dat Oekraïne een openbare aanklager aan de deur zette die een corruptieonderzoek voerde naar een Oekraïens energiebedrijf, waarvoor Hunter Biden werkzaam was. De Oekraïense openbare aanklager die in augustus van dit jaar opstapte, ontkende vandaag aan de Washington Post dat het corruptieonderzoek werd stopgezet onder druk van de VS.

20 reacties

 • caius lepidus

  2 jaar geleden
  als ik de commentaren lees zijn er veel die er persoonlijk bij waren denk ik ?????
 • Marie Vanakker

  2 jaar geleden
  @Jean De Grande Kom maar snel terug boven tafel want dit is de rechtse kant van de democratische partij . Als je zoiets over de linkse Bernie Sanders kan vinden mag je weer onder je tafel kruipen hoor . En heb je de graai documenten van de rechts rijke Trump familie al eens gezien . Daarbij vergeleken valt dit in het niet .
 • Jean De Grande

  2 jaar geleden
  Carla Van Geel, prachtig, ik lig onder de tafel van het lachen. President Trump heeft schrik van die linkse graaiers. Hahaha
 • Carla Van Geel

  2 jaar geleden
  Voor Trump zijn "alle" middelen goed om toch maar herkozen te worden, hij heeft schrik van Biden en Pence die altijd achter hem staat te grijnzen zal geen woord lossen.
 • Wesley Gevaert

  2 jaar geleden
  Trump stuurde zijn zoon, Barr, Cohen, Manafort, Rudy, Pence,... naar Oekraïne. Bijna helft zit al in de cel. De pot verwijt de ketel...
 1. Trump wil weten wie bronnen klokkenluider zijn: “Je weet wel wat we vroeger deden met spionnen en verraders, nee?”

  Trump wil weten wie bronnen klokkenlui­der zijn: “Je weet wel wat we vroeger deden met spionnen en verraders, nee?”

  Amerikaans president Donald Trump is fel uitgevaren tegen de klokkenluider die een klacht heeft ingediend tegen hem. Trump reageerde vanavond op het vrijgeven van de klacht vanmiddag. “Ik wil weten wie de klokkenluider de informatie gaf, want dat gaat bijna om een spion. Je weet wel wat we vroeger deden toen we slim omgingen met spionnen en verraders, nee? We gingen er iets anders mee om dan nu”, alludeerde hij op een mogelijke vorm van vervolging voor de personen achter het lek. Dat schrijft The New York Times. De vroegere Oekraïense procureur die onderzoek heeft gevoerd naar de Oekraïense gasmaatschappij en Hunter Biden zegt vandaag dat Biden Jr geen wetten heeft overtreden, zo bericht Washington Post.