Biden of Trump? Doe de test.
Volledig scherm
Biden of Trump? Doe de test. © HLN

68 procent van de Vlamingen zou op Joe Biden stemmen, amper 14 procent op Trump. Al meer dan 150.000 lezers deden de test: doe hem hier zelf

Wel 68 procent van de Vlamingen zouden als ze mee konden stemmen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen op Joe Biden stemmen, amper 14 procent op Donald Trump. Dat blijkt uit onze ‘Trump-meter’, een kieskompas over beide kandidaten aan de hand van 26 stellingen. Meer dan 153.000 HLN-lezers namen al deel aan de test. Ook jij kan die nog altijd doen.

9 reacties

 • Peter Cortens

  8 maanden geleden
  Het beleid is op dit moment niet belangrijk. Trump is overduidelijk niet in staat de neuzen in dezelfde richting te laten wijzen en daar zal hij op worden afgerekend. Biden is gewoon de enige andere keuze, zijn discours maakt echt niet uit.
 • Marc Van Leeuwen

  8 maanden geleden
  Wat bewijst dat maar 14% v/h volk verstand genoeg heeft om zelf na te denken en te analyseren. Trump is niet verfijnd e/e narcist, maar hij voert wel een beleid uit i/h voordeel v/d USA, waarvoor hij verkozen is. Daar kunnen alle politici die a/d macht zijn in Europa een puntje aanzuigen, want die doen alles wat tegen ons eigen belang is. Ze vernietigen ons welzijn, welvaart en cultuur. Zolang de grote meerderheid slaafs alle voorgekauwde propaganda v/d overheid geloof gaan we naar de afgrond.
 • philippe dierickx

  8 maanden geleden
  Ik zie de media traantjes al vloeien moest Trump worden herverkozen. Rood worden van schaamte zal er niet bij zijn. Daar heb je empatie voor nodig.
 • Marc Van Leeuwen

  8 maanden geleden
  Wat bewijst dat maar 14% v/h volk verstand genoeg heeft om zelf na te denken en te analyseren. Trump is niet verfijnd e/e narcist, maar hij voert wel een beleid uit i/h voordeel v/d USA, waarvoor hij verkozen is. Daar kunnen alle politici die a/d macht zijn in Europa een puntje aanzuigen, want die doen alles wat tegen ons eigen belang is. Ze vernietigen ons welzijn, welvaart en cultuur. Zolang de grote meerderheid slaafs alle voorgekauwde propagan
 • JeanPaul Verbeke

  8 maanden geleden
  hoe is het mogelijk dat mensen op Trump stemmen voor de 2 keer, met alle nonsens die hij gedurendezijn eerste termijn heeft naar voor gebracht , waarin hij zelf zovele mensen heeft bedrogen en belogenwaarin hij zelf niet gunde dat de kleine man een minimum aan gezondheidszorg kon krijgen, waarin hij de situatie in syrie heeft laten escaleren en de bondgenoten heeft laten vallen en niet alleen daar.de manier hoe hij de corona crisis heeft genegeerd met zijn dwaze uitspraken.... enz...............
 1. Nieuw onderzoek naar veerbootdrama 26 jaar geleden met ruim 800 doden in Oostzee

  Nieuw onderzoek naar veerboot­dra­ma 26 jaar geleden met ruim 800 doden in Oostzee

  Duikers gaan deze zomer het wrak onderzoeken van de in 1994 in de Oostzee gezonken veerboot Estonia. Dat heeft de Zweedse averijcommissie vrijdag bekendgemaakt. Het schip was destijds onderweg van Estland naar Zweden maar zonk voor de zuidkust van Finland. De oorzaak zou een in zwaar weer weggeslagen boegdeur zijn geweest maar beelden van een onderwaterrobot wijzen volgens documentairemakers van Discovery Channel op iets anders.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 3. Franse gendarmerie legt raveparty in Bretagne met 1.500 mensen stil: feestvierder verliest hand

  Franse gendarme­rie legt raveparty in Bretagne met 1.500 mensen stil: feestvier­der verliest hand

  De Franse ordetroepen hebben even na de klok van 17 uur de ontruiming aangevat van het Bretoense Redon (Ille-et-Vilaine) waar een illegale raveparty aan de gang is. De ordediensten gebruiken daarbij traangras. Bij de gewelddadige confrontatie tussen feestvierders en politie vielen verscheidene gewonden. “Een jonge feestvierder van 22 jaar verloor een hand”, aldus de prefect van Ille-et-Vilaine, Emmanuel Berthier. Vijf mannen zijn zaterdag in voorlopige hechtenis genomen. Intussen is de evacuatie afgerond, meldt de prefect.