Het Hospital Regional Universitario de Málaga.
Volledig scherm
Het Hospital Regional Universitario de Málaga. © Hospital Regional Universitario de Málaga

68 dokters en verpleegkundigen van dienst intensieve zorg in Spaans ziekenhuis positief na kerstfeestje

68 dokters en verpleegkundigen die op de dienst intensieve zorg van een ziekenhuis in de Spaanse stad Malaga werken, hebben een positieve coronatest afgelegd nadat ze een kerstfeestje hadden bijgewoond. Dat meldt persbureau Reuters op basis van lokale gezondheidsautoriteiten.

 1. Vrachtwagen vol laboratoriumapen crasht op snelweg, vier ontsnapte apen worden gedood
  Play

  Vrachtwa­gen vol laboratori­um­apen crasht op snelweg, vier ontsnapte apen worden gedood

  Een vrachtwagen met 100 laboratoriumapen is vrijdag gecrasht op de snelweg in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Vier langstaartmakaken konden onstsnappen en renden de ‘wildernis’ in. De politie zocht de afgelopen dagen met man en macht naar de verdwenen dieren. Er werd zelfs een helikopter met warmtebeeldcamera’s ingeschakeld. De vier ontsnapte makaken werden uiteindelijk gevangen en geëuthanaseerd. Waarom de dieren werden gedood, is niet duidelijk.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 3. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.