Migrantenkinderen in een opvangcentrum in McAllen, Texas, nadat ze aan de grens van hun ouders werden gescheiden.
Volledig scherm
Migrantenkinderen in een opvangcentrum in McAllen, Texas, nadat ze aan de grens van hun ouders werden gescheiden. © AFP

666 migrantenkinderen in VS nog steeds gescheiden van ouders

In de Verenigde Staten bevinden zich momenteel nog 666 kinderen die onder Trumps nultolerantiebeleid werden gescheiden van hun ouders en nog steeds niet met hun familie herenigd zijn. Dat meldt NBC News. Vorige maand spraken advocaten die zich met de problematiek bezighouden nog van 545 kinderen, maar dat aantal is dus flink opgelopen. Bijna 20 procent van de kinderen was jonger dan vijf jaar toen ze van hun ouders gescheiden werden.

0 reacties

  1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
    Gouden 11
    1

    Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

    Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.