AP
Volledig scherm
© AP

66 procent Amerikaanse millennials weet niet wat Auschwitz is

De kennis van Amerikanen over de Holocaust daalt in sneltempo, zo blijkt uit een nieuwe studie. Vooral bij millennials is het bedroevend gesteld met wat ze weten over een van de grootste genocides in de geschiedenis.

38 reacties

 • Willy VDH

  4 jaar geleden
  we moeten niet naar de VS kijken, hier weten welen niet wat "14-18" betekend.
 • Max Maximus

  4 jaar geleden
  Stel aan elke Belg eens de.vraag waar de oudste tempel ter wereld terug te vinden is.Je kan zelfs die vraag stellen aan de schoolgaande jeugd.Ik vrees dat nog geen 5% op die vraag kan antwoorden.In de 1ste plaats omdat de conventionele wetenschap veel van onze geschiedenis in de doofpot stopt.Volgens die laatste zaten we nog in grotten aan beenderen te puezelen toen die tempel al gebouwd was.
 • Charel De Kromhe

  4 jaar geleden
  Stel eens een vraag in Vlaanderen over de opera ,de stomme van Portici. Hoeveel zullen weten wat het gevolg was na een vertoning in de munt van Brussel anno 1830.Dit is onze geschiedenis.
 • Serge Surmont

  4 jaar geleden
  De amerikanen zijn wereld vreemde mensen. Als je vraagt waar Belgium op de aardbol ligt aan iemand uit NY zeggen ze gegarandeerd dat ligt in California of visa versa...
 • Jan Wuyts

  4 jaar geleden
  Ze hebben zelfs geen idee waar "Belgium" mag liggen. Ooit beschuldigde er mij eentje in LA "you're a damn communist".Te dicht bij Moskou, toen ik hem vertelde dat "Shape" hoofdkwartier in Brussels gevestigd was keek hij stomverbaasd : what the f..ck is shape?The Battle of the Bulge? Dat deed wel een belletje rinkelen, iets uit WO II... Uiteindelijk bleek de aankoop van de F16 de doorslag te geven : allright dude... Moskou was plots ver weg...
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?