AP
Volledig scherm
© AP

66 procent Amerikaanse millennials weet niet wat Auschwitz is

De kennis van Amerikanen over de Holocaust daalt in sneltempo, zo blijkt uit een nieuwe studie. Vooral bij millennials is het bedroevend gesteld met wat ze weten over een van de grootste genocides in de geschiedenis.

38 reacties

 • Willy VDH

  4 jaar geleden
  we moeten niet naar de VS kijken, hier weten welen niet wat "14-18" betekend.
 • Max Maximus

  4 jaar geleden
  Stel aan elke Belg eens de.vraag waar de oudste tempel ter wereld terug te vinden is.Je kan zelfs die vraag stellen aan de schoolgaande jeugd.Ik vrees dat nog geen 5% op die vraag kan antwoorden.In de 1ste plaats omdat de conventionele wetenschap veel van onze geschiedenis in de doofpot stopt.Volgens die laatste zaten we nog in grotten aan beenderen te puezelen toen die tempel al gebouwd was.
 • Charel De Kromhe

  4 jaar geleden
  Stel eens een vraag in Vlaanderen over de opera ,de stomme van Portici. Hoeveel zullen weten wat het gevolg was na een vertoning in de munt van Brussel anno 1830.Dit is onze geschiedenis.
 • Serge Surmont

  4 jaar geleden
  De amerikanen zijn wereld vreemde mensen. Als je vraagt waar Belgium op de aardbol ligt aan iemand uit NY zeggen ze gegarandeerd dat ligt in California of visa versa...
 • Jan Wuyts

  4 jaar geleden
  Ze hebben zelfs geen idee waar "Belgium" mag liggen. Ooit beschuldigde er mij eentje in LA "you're a damn communist".Te dicht bij Moskou, toen ik hem vertelde dat "Shape" hoofdkwartier in Brussels gevestigd was keek hij stomverbaasd : what the f..ck is shape?The Battle of the Bulge? Dat deed wel een belletje rinkelen, iets uit WO II... Uiteindelijk bleek de aankoop van de F16 de doorslag te geven : allright dude... Moskou was plots ver weg...
 1. Dertien jaar cel voor Canadese miljardair in China
  2

  Dertien jaar cel voor Canadese miljardair in China

  De Canadese miljardair Xiao Jianhua is door een rechtbank in Sjanghai veroordeeld tot dertien jaar cel wegens omkoping, verduistering en andere financiële misdrijven. De investeringsgroep Tomorrow Holding van de in China geboren zakenman, die in het verleden nauwe banden onderhield met de elite van de Communistische Partij, moet ook 55 miljard yuan - het equivalent van 8 miljard euro - aan boetes betalen, oordeelde de rechter in de Oost-Chinese havenstad.