Voormalig parlementsmedewerkster Brittany Higgins bracht een sneeuwbaleffect van meldingen van wangedrag in Canberra op gang.
Volledig scherm
Voormalig parlementsmedewerkster Brittany Higgins bracht een sneeuwbaleffect van meldingen van wangedrag in Canberra op gang. © AFP

“63 procent vrouwelijke parlementariërs Australië seksueel lastiggevallen”

Een op de drie medewerkers van het Australische federale parlement is al eens seksueel geïntimideerd. Bij de vrouwelijke parlementsleden ligt dat aantal zelfs nog veel hoger. Van hen is 63 procent tijdens de loopbaan seksueel lastiggevallen. Dat blijkt uit een rapport van de mensenrechtencommissie in Australië dat vandaag is gepubliceerd.

 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 2. Opnieuw geval van extreem politiegeweld in de VS: politieagenten schieten vluchtende rolstoelgebruiker dood
  Play

  Opnieuw geval van extreem politiege­weld in de VS: politie­agen­ten schieten vluchtende rolstoelge­brui­ker dood

  Een groep Californische politieagenten heeft donderdag een man in een rolstoel doodgeschoten. De 36-jarige Anthony Lowe Jr. zou net daarvoor een man neergestoken hebben met een mes. Beelden tonen hoe drie agenten van Huntington Park Police Department de rolstoelgebruiker achtervolgen. Tijdens zijn vluchtpoging probeert Lowe Jr. nog te ontsnappen nadat hij uit zijn rolstoel was gesprongen. De agenten taseren hem eerst twee keer, daarna vuren ze minstens acht schoten op hem af. Hij sterft ter plaatse. Ellakenyada Gorum, de nicht van Anthony, is in shock: “Hij rent weg op zijn stompjes! Hoe koelbloedig kunnen ze zijn?”
 3. Man koopt een huis en vindt 10 cavia’s in tuin, ondertussen heeft hij er 80 en dat kost hem bijna 10.000 euro per jaar
  Play

  Man koopt een huis en vindt 10 cavia’s in tuin, ondertus­sen heeft hij er 80 en dat kost hem bijna 10.000 euro per jaar

  Cid Dwyer, een 25-jarige man uit Sydney, kreeg een extra cadeautje van de vorige eigenaar toen hij in februari 2022 zijn nieuwe huis introk. In de achtertuin woonden tien cavia’s. Omdat Cid de harige diertjes wel schattig vond, besloot hij om ze te houden. Maar op korte tijd groeide zijn groepje cavia’s uit tot een heel leger. Ondertussen heeft Cid zo’n 80 cavia’s rondlopen in zijn tuin. Hij bouwde een apart verblijf voor de vrouwtjes en de mannetjes om de populatie te beperken. De verzorging van 80 cavia’s kost wel heel wat geld. Naar schatting zou Cid zo’n 9.000 euro per jaar opdoen aan zijn harige vriendjes. Maar daar krijgt hij enorm veel schattige momenten voor in de plaats.