Arbeidsmigranten verlaten in een busje het slachthuis van Vion in het Nederlandse Groenlo (Gelderland).
Volledig scherm
Arbeidsmigranten verlaten in een busje het slachthuis van Vion in het Nederlandse Groenlo (Gelderland). © ANP

600 medewerkers Nederlands slachthuis in quarantaine na corona-uitbraak

updateZeker 600 medewerkers van een slachthuis in het oosten van Nederland moeten twee weken in quarantaine. Slachthuis Vion te Groenlo, gelegen in de provincie Gelderland, sloot donderdag  nadat 45 medewerkers besmet bleken met het coronavirus. Ook in de Franse regio Bretagne moest een slachterij meteen dicht, 109 van de 808 medewerkers liepen een besmetting op.

16 reacties

 • Peter Van de Velde

  9 maanden geleden
  Airconditioning, ook zo in kantoren, grote bedrijfsruimtes, openbaar vervoer, vliegtuigen, refters, bioscopen, overal dus. Niet op te lossen.
 • Luc Deville

  9 maanden geleden
  Duitsland, Nederland, Frankrijk, VS, het zijn maar enkele landen waar slachthuizen gesloten worden omdat er door de manier van werken corona besmettingen uitbreken. Blijkbaar worden niet alleen de dieren slecht behandeld in de slachthuizen. En dan zwijgen we nog over het feit dat regelmatig vlees dat voor consumptie afgekeurd is of waarvan de houdbaarheidsdatum voorbij is toch in de voedselketen terecht komt.
 • Walter Van Criekinge

  9 maanden geleden
  Waarom die kritiek op de Belgische slachthuizen ? In de rest van Europa zijn ze toch ook niet gesloten!
 • Hans Schoen

  9 maanden geleden
  Jean Degrande, er is geen andere zijde. Je hebt enkel de waarheid die bewezen kan worden. Rudy Van Daele, virus kan overal op zitten tot 7km hoogte. Vlees is de perfecte basis. Het stikt er van ziekteverwekkers. De reden dat ze het wel moeten sluiten ntrlk.
 • Roland ANNYS

  9 maanden geleden
  Beginnen de politiekers reeds met hun campagne voor de volgende verkiezing - ik zie zoveel tegenstrijdige beslissingen - en wat met de mondmaskers (weer te laat geleverd - wat met de cyclo toeristen die met 20 samen mogen rijden (gelukkig heb ik nog geen zo een groep gezien) - nu niets over de slachthuizen is daar dan geen controle. Heren, Dames politiekers wees eens wat duidelijker in communicatie dat de gewone man kan volgen wat jullie bedoelen met de uitspraken en beslissingen.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven