Supporters van oppositieleider Juan Guaido verzetten zich tegen soldaten op de grens met Colombia.
Volledig scherm
Supporters van oppositieleider Juan Guaido verzetten zich tegen soldaten op de grens met Colombia.

60 deserteurs na dodelijke grensconflicten Venezuela: VS zullen actie ondernemen tegen “uitschot van Maduro”

Bij confrontaties over de levering van hulpgoederen voor de Venezolaanse bevolking zijn aan de grens met Brazilië zeker drie personen, onder wie een 14-jarige jongen, om het leven gekomen, dat zegt een mensenrechtenorganisatie. De grens met Brazilië werd op bevel van de Venezolaanse president Nicolas Maduro afgesloten. Het regime wil niet dat er humanitaire hulp het land binnenkomt. Aan de grens vonden de hele dag schermutselingen plaats. Hetzelfde speelt zich af aan de grens met Colombia. Daar vielen zaterdag minstens 285 gewonden. De VS veroordeelt het geweld scherp en zegt actie te gaan ondernemen. De Venezolaanse oppositieleider Juan Guaido roept de internationale gemeenschap op om “alle mogelijkheden” te overwegen tegen Maduro.

35 reacties

 • Albert De Vries

  2 jaar geleden
  @Kris Steiger, en waarom bevriezen de VS en Europa de bankrekeningen van het Venezolaanse staatsoliebedrijf PDVSA, met inbegrip van het in Houston gevestigde oliebedrijf Citgo, een dochter van het Venezolaanse staatsoliebedrijf PDVSA ?
 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Maduro (opvolger van Chavez) heeft bij een deel van de bevolking nog steeds aanhang die opgefokt is met de idee dat het land zal worden binnengevallen. Tegenbetogers worden benadeeld in winkels, worden bestolen en fysiek aangevallen en bedreigd. 3 miljoen mensen zijn weggevlucht. De VS en anderen maken misbruik van die situatie. Voor mij blijft het een Venezolaanse aangelegenheid.
 • Albert De Vries

  2 jaar geleden
  De VS heeft Venezuela en de Venezolanen reeds meer dan 10 jaar in de armoede geduwd door allerlei schurkenstreken, o. a. met Venezolaans geld te (laten) bevriezen en de Venezolaanse aardolie-export te blokkeren en dat omdat Venezuela, zeer rijk aan delfstoffen, waarvan aardolie de belangrijkste is, geen bananenrepubliek van de VS wil zijn. De VS wil overal ter wereld de aardolie "beheren"
 • Marc Camp

  2 jaar geleden
  Iets meer toelichting voor Lieve Bols, Venezuela kreunt al meer dan 20 jaar onder het amerikaanse embargo. Nu wordt de VS gebolpen door vazaal colombia, nigaragua en brazilie, drie landen die uitblminken in mensenrechten, maar daar hoor je zo goed als niets van dankzij het uitstekend werk van de CIA en hun vazalen.
 • Nico Van Damme

  2 jaar geleden
  Weer een typische actie van de cabal. Pas op als die olie ruiken.De president vermoorden en dan het soeverein land in chaos sturen en een marionet als president installeren en je steelt een land en zijn olie.
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!