Een agent slaat zijn handen voor zijn gezicht. Rechts: Robert 'Bobby' E. Crimo III, die na een urenlange klopjacht werd gearresteerd.
Volledig scherm
Een agent slaat zijn handen voor zijn gezicht. Rechts: Robert 'Bobby' E. Crimo III, die na een urenlange klopjacht werd gearresteerd. © AP, Reuters

6 doden en tientallen gewonden na schietpartij op 4 juli-parade in Amerikaanse staat Illinois: schutter opende vuur vanop dak

Bij een schietpartij op een parade ter ere van Independence Day in de Amerikaanse staat Illinois zijn zes doden gevallen. Volgens de autoriteiten zijn ook 24 gewonden naar het ziekenhuis gebracht. Ziekenhuizen zelf spreken van 31 gewonden. De vermoedelijke schutter is na een urenlange klopjacht gevat, het gaat om de 22-jarige Robert E. Crimo III, die voorafgaande aan zijn arrestatie door de politie werd geïdentificeerd als een ‘persoon van belang'. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

 1. Bestuurder (24) die inreed op menigte in Pennsylvania, sloeg ook moeder dood na crash: “Ik was het beu om met haar ruzie te maken”
  Play
  Update

  Bestuurder (24) die inreed op menigte in Pennsyl­vania, sloeg ook moeder dood na crash: “Ik was het beu om met haar ruzie te maken”

  De 24-jarige Adrian Oswaldo Sura Reyes, de bestuurder van de wagen die zaterdag inreed op een menigte tijdens een benefietavond in Berwick, in de Amerikaanse staat Pennsylvania, heeft na het incident ook nog zijn moeder doodgeslagen. Dat meldt de politie. Eerder raakte al bekend dat de man na de crash, waarbij een 50-jarige vrouw om het leven kwam, nog een andere vrouw had aangevallen. Nu blijkt dat die vrouw zijn eigen moeder was. Reyes was het naar eigen zeggen “beu om ruzie met haar te maken”.
 1. Schietpartij op parking van Six Flags-pretpark in Illinois: drie mensen raken gewond, geen doden

  Schietpar­tij op parking van Six Flags-pret­park in Illinois: drie mensen raken gewond, geen doden

  Drie mensen zijn gewond geraakt tijdens een schietpartij op de parking van een Six Flags-pretpark in Gurnee, in de Amerikaanse staat Illinois. Dat bevestigt de politie. Een jongeman van 17 jaar en een 19-jarige vrouw liepen lichte verwondingen aan hun benen op en werden naar het ziekenhuis gebracht. Een derde persoon raakte gewond aan de schouder, maar weigerde naar het ziekenhuis te gaan. Er vielen geen doden.