De nieuwe top-3 van rijkste mensen ter wereld: Jeff Bezos, Bill Gates en Bernard Arnault.
Volledig scherm
De nieuwe top-3 van rijkste mensen ter wereld: Jeff Bezos, Bill Gates en Bernard Arnault. © AP/PN/AFP

500 rijksten ter wereld zagen fortuin in 2019 groeien met 1.070 miljard (!): geen enkele Belg in de lijst

De vijfhonderd rijkste mensen ter wereld hebben hun gezamenlijke vermogen in 2019 met 1,07 biljoen (1.070 miljard) euro zien toenemen. Volgens cijfers van de Bloomberg Billionaire Index heeft deze groep superrijken in totaal nu zo'n 5,5 biljoen (5.500 miljard) euro aan bezittingen.

28 reacties

 • Tim Peeters

  1 jaar geleden
  Neo liberalisme maakt de gewone mens zijn leven tot een hel. Velen beseffen dit niet.geldzucht maakt mens ,milieu en maatschappij compleet kapot.ooit stuikt dit hele Titanic systeem in elkaar.crisis van 2007-2008 was nog maar een opwarmertje.en het eindspel kan wel eens heel nabij zijn.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Ten koste van de vernietiging van het milieu en de samenleving in driekwart van de rest van de wereld, Dimitri Mostrey. Ondertussen is het dermate aan het ontsporen dat ook in onze samenleving de ongelijkheid en de armoede terug toenemen.
 • Dimitri Mostrey

  1 jaar geleden
  Het kapitalisme heeft voor ongekende welvaart gezorgd. Zelfs de armen onder ons hebben het onmetelijk beter dan pakweg 200 jaar geleden. Om de kwaliteit van ons leven nu met toen te evenaren had je minstens 5 permanente werknemers nodig. Verwarming, mobiliteit, entertainment en voedingskeuze om er enkele te noemen. En het garandeert ons vrijheid.
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 jaar geleden
  Jeff Bezos begon met tweedehands boeken verkoop via het internet, nu 130.000 werknemers. Bill Gates begon in de garage van zijn ouders, nu 135,000 werknemers. Bernard Arnault begon met 800.000 euro van de verkoop van een fabriek van zijn vader en starte een bedrijf in onroerend goed, nu 70 verschillende bedrijven en 76.000 werknemers. Wees blij, zeer blij, dat deze mensen bestaan...
 • Yvan Lindekens

  1 jaar geleden
  Bezos' Amazon heeft in 2019 exact 0,0$ belastingen betaald, Gates betaalt nauwelijks belastingen, want zijn geld zit in een liefdadige instelling en Arnault betaalt thuis geen belastingen want die woont officieel in België. Het grootste deel van die superrijken heeft geen enkele verdienste: het 1e miljoen hebben ze gestolen, met dat geld hebben ze ècht knappe koppen ingehuurd die voor de rest zorgden.
 1. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”

 2. Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen
  Play

  Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen