De migranten klommen over een hek van zes meter hoog om Ceuta, de Spaanse exclave in Noord-Afrika, te bereiken.
Volledig scherm
De migranten klommen over een hek van zes meter hoog om Ceuta, de Spaanse exclave in Noord-Afrika, te bereiken. © EPA

450 migranten met zelfgemaakte vlammenwerpers bestormen Spaanse exclave in Noord-Afrika

Zeker 450 migranten zijn er vanochtend in geslaagd om, met geweld, Ceuta, de Spaanse exclave in Noord-Afrika, te bereiken. Verschillende Spaanse media melden, op basis van de politie, dat tussen de 450 en 600 migranten een zes meter hoog hek konden overwinnen. Volgens de politie werden agenten aangevallen met zelfgebouwde vlammenwerpers en ongebluste kalk, die bij contact met de huid ernstige chemische brandwonden kunnen veroorzaken.

35 reacties

 • Joachim Albert

  3 jaar geleden
  Maak gewoon van die enclaves gevangenissen, zou raar zijn als ze dan nog inbreken....
 • Jan Van Leive

  3 jaar geleden
  @Els Vervoort ,goedkope arbeidskrachten ? daar krijg je geen 10% van aan 't werk en de rest daarvoor betaal je levenslang en onmiddellijk alle sociale voordelen ,die wij opgebouwd hebben en waarvoor we mogen werken tot ons 67 .Het zijn niet de ,industriëlen die ginder gaan vertellen hoe goed het in EU is maar ngo's afhankelijk van linkse organisaties die fortuinen verdienen aan de mensensmokkel en er dan na verloop van tijd ook nog politiek voordeel uit halen door stemmen te ronselen
 • Wim Verjoosen

  3 jaar geleden
  Waterkanon inzetten!
 • francois ruys

  3 jaar geleden
  Allemaal veel praat tot ze in het stemhokje staan.dan hebben ze plots geheugenverlies.
 • diane colman

  3 jaar geleden
  Ja ik voel het ook als een invasie en Europa zou moeten drastisch reageren. Toen de Duitsers op ons afkwamen hebben we dat ook geprobeerd maar daar was overmacht in het spel.... maar nu is dat niet het geval denk ik moest Europa hardhandig en gewapend optreden. Europa a.u.b? denk toch eens voor één keer aan je eigen mensen en verdedig onze cultuur en onze kinderen.