kerncentrale van Zaporizja
Volledig scherm
kerncentrale van Zaporizja © AP

42 landen, waaronder België, eisen vertrek Russische troepen uit kerncentrale in Zaporizja

Tweeënveertig landen, waaronder België, eisen dat Rusland zijn troepen terugtrekt uit de kerncentrale van Zaporizja in Oekraïne. Ze hebben daarover vandaag een verklaring verspreid.

41 reacties

 • Jean West

  1 maand geleden
  Waar zijn al die biljoenen dollars en Euro's naar toe die Oekraïne sedert 2016 ontvangen heeft. Het was om de strijd tegen de massale corruptie te financieren zei de USA en zeker niet om hun gebied uit te breiden.
 • louis van hoeylandt

  1 maand geleden
  het is moeilijk te geloven dat poetin op zijn eigen soldaten gaat schieten die in de centrale zijn ...waar we wel bang moeten zijn is dat hij lieve koekjes aan het bakken is met noord korea , en die is er zeker niet bang van om nucleair oorlog te voeren . slimme zet van poetin ..kan hem niets te lasten worden gelegd ,
 • Nick Caluwé

  1 maand geleden
  beste Wilfried, Oekraïne is ondertussen al lid gemaakt wat wil zeggen dat spijtig genoeg heel Europa daar de sigaar van is. Geld en winst heeft ervoor gezorgd dat zowel de EU als de 3ewereldlanden die we sponsoren ervan afhankelijk zijn geworden. hoeveel heeft de Europese top niet verdiend aan die transporten in totaal, wat nu weggevallen is. Zij zullen met hun spaarpot het vernielde Oek niet heropbouwen als dat conflict gedaan is, ons belastinggeld zal dat doen en dus hebben we minder pensioen
 • Wilfried Dylst

  1 maand geleden
  Als die 42 landen toch zo graag eisen stellen, dat ze Rusland binnen vallen ! Neen, de schijnheilige politiekers kunnen hun nu weer verstoppen achter een stukje papier wat niets betekend. De EU,NAVO/NATO zijn er om veel hete lucht te verkopen en de burgers veel geld te kosten. Dat iedereen zijn handen aftrekt van Oekraïne en de oorlog is binnen de maand gedaan.
 • Patrick Rens

  1 maand geleden
  Europa zou beter eisen dat er vredesonderhandelingen komen in plaats van de boel steeds maar op te stoken. Op een of andere manier Putin en Zelensky (die twee zijn aan mekaar gewaagd) de mond zien te snoeren. Denk eens aan de burgers van Oekraine en minder in termen van vlaggen, stukken land en macht. De meerderheid van de gewonen mensen (niet de fanatici) wil daar ook niet liever dan vrede.