In april brachten Oostenrijkse epidemiologen 1.600 coronagevallen in Europa in verband met toeristen die in Ischgl verbleven hadden.
Volledig scherm
In april brachten Oostenrijkse epidemiologen 1.600 coronagevallen in Europa in verband met toeristen die in Ischgl verbleven hadden. © AFP

42,4 procent van inwoners skioord Ischgl blijkt antilichamen te hebben tegen coronavirus

Zo’n 42,2 procent van de inwoners van het bekende skioord Ischgl in Tirol heeft antilichamen tegen het coronavirus. Dat blijkt uit een studie van de Medizinische Universität Innsbrück in Oostenrijk, die donderdag is voorgesteld. Het zou wereldwijd de hoogste besmettingsgraad binnen een gemeenschap zijn die tot nu toe geregistreerd werd. 

4 reacties

 • johny matheeuwsens

  1 jaar geleden
  Als deze cijfers van 42,6% kloppen dan hebben ze daar groepsimmuniteit. Volgens verschillende Chinese studie's verdwijnen bij velen de antistoffen na 3 maanden al uit het bloed. Wetenschappers spreken elkaar heel dikwijls tegen, niemand die het zeker weet.
 • Christine Laevers

  1 jaar geleden
  Jaja, maar hebben ze ook neutraliserende antilichamen ? En zo ja, voor hoelang ?
 • Ken Goeste

  1 jaar geleden
  Oostenrijkers zijn fijne, vriendelijke en leuke mensen die meestal gezond leven. Dat er in de Kitzloch een besmetting plaatsgevonden heeft , heeft niets te maken met de oostenrijkers maar met een individu die zich daar bevond, wellicht een buitenlander. Ischgl zal er op termijn beter van worden daar de meesten denken we gaan daar vakantie doorbrengen omdat anderen net deze streek zullen vermijden. Ik heb alvast al geboekt voor de komende hopelijk strenge winter met heftige sneeuwval.
 • Paul Hendriks

  1 jaar geleden
  De vraag is natuurlijk hoe lang blijven deze anti-lichamen actief, ik zou met een maand of 2 nog eens testen.
 1. Wereldleiders beginnen aan debat jaarlijkse VN-top

  Wereldlei­ders beginnen aan debat jaarlijkse VN-top

  Wereldleiders beginnen vandaag aan het plenaire debat van de 76e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Belangrijke punten op de agenda zijn de coronapandemie, klimaatverandering en mensenrechten. De vergadering van 2020 vond vanwege de pandemie via een videoverbinding plaats. Ook dit jaar zijn er landen die de top op afstand bijwonen. Meer dan honderd leiders en hun medewerkers zijn wel in New York voor de vergadering. De delegaties zijn vanwege de pandemie kleiner dan normaal.
 2. Oproer op vliegtuig TUI nadat het met uren vertraging vertrekt en dan plots in Parijs landt en niet in Brussel: passagiers weigeren uit te stappen

  Oproer op vliegtuig TUI nadat het met uren vertraging vertrekt en dan plots in Parijs landt en niet in Brussel: passagiers weigeren uit te stappen

  Een technisch defect en slechte communicatie hebben de gemoederen hoog doen oplaaien op een vlucht van TUI fly. Reizigers die onderweg waren van het Marokkaanse Fez naar Brussel, moesten eerst een hele nacht wachten op een vervangvliegtuig. Toen dat uiteindelijk niet in België maar wel op de luchthaven van Orly bij Parijs landde, brak oproer uit aan boord. Een deel van de reizigers weigerde uit te stappen en eiste dat het toestel door zou vliegen naar de eindbestemming. TUI Belgium geeft toe dat de zaken niet zijn gelopen zoals het hoort.
 3. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).