Ledell Lee, enkele dagen voor zijn executie.
Volledig scherm
Ledell Lee, enkele dagen voor zijn executie. © AP

4 jaar na executie van vermoedelijke dader wordt dna van een ander aangetroffen op moordwapen

Vier jaar nadat hij in een gevangenis in Arkansas met een reeks dodelijke injecties om het leven werd gebracht, blijkt dat het dna op het moordwapen waarmee Ledell Lee een vrouw om het leven zou gebracht hebben, niet van hem afkomstig was. Zelf hield Lee altijd zijn onschuld staande.

5 reacties

 • Ramon Simon

  1 maand geleden
  De kans dat je 1 onschuldige vermoordt is reden om de doodstraf te verbieden. En dan zijn er hier mensen die van iedereen DNA willen afnemen. Zo zie je maar dat men nog vergissingen maakt. Maar jijzelf kan dan u onschuld niet aantonen.
 • Yves Van Rossem

  1 maand geleden
  Ik ben voorstander voor de effectieve uitvoering van de doodstraf in ons land. Dit echter onder 2 voorwaarden: - de beschuldigde geeft toe dat hij effectief de moord gepleegd heeft. Dit was niet het geval hier. - er ontegensprekelijk en sluitend bewijs is dat de persoon in kwestie de dader is.Dit was niet het geval hier. Dit om "dwalingen" zoals dit geval uit te sluiten. Het geval Clottemans is er ook zo eentje. Men kan toch nooit veroordeeld worden gebaseerd op "vermoedens" zonder enig bewijs
 • Roy Proost

  1 maand geleden
  Corruptie sossen benoemde justitie en flikken Eeklo zijn een pot nat recht doet niet ter zake, vrienden politiek en zakkvullen
 • Nick De Donder

  1 maand geleden
  Dus iemand zijn doodvonnis bepaal je aan de hand van de beschikbare info, ook al is die duidelijk niet sluitend. Maft.
 • Jo Bosman

  1 maand geleden
  Juryleden worden heel vaak beinvloed en dan heb je nog eens de speurders met en tunnelvisie die steevast gelooft worden terwijl er geen sprake is van sluitend bewijs . De zaak Clottemans is er ook zo eentje. Geen bewijs , Maar toch veroordeeld . En indien ooit uitkomt dat ze het niet deed wast zowel het gerecht als de juryleden hun handen in onschuld. Ze zijn en kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor hun daden. Nogthans zowel u als ik zijn dat steeds wel.