EPA
Volledig scherm
© EPA

38 doden bij overstromingen in Turkije: “Wagens meegesleurd en huizen vernield in drie steden”

UPDATEHet dodental door plotselinge en hevige overstromingen in het noorden van Turkije is gestegen naar minstens 38. Volgens de Rijksdienst voor Natuurrampenbeheer (AFAD) zijn 32 mensen omgekomen in de provincie Kastamonu, gelegen aan de Zwarte Zee, en zes in de naburige provincie Sinop. Ook wordt een onbekend aantal mensen vermist.

12 reacties

 • Gungor Alper

  2 maanden geleden
  Elisabeth cools... Turkije is niet Belgie he! Economisch zijn ze veel sterker en stabieler! Erdogan heeft die mensen al nieuwe huizen beloofd... ze gaan op moment al tijdens de bouw ergens anders wonen. En alles word betaald door de regering! In Belgie moesten de mensen wachten om hulp van vrijwilligers terwijl ze voor niks belastingen betalen.
 • Vanessa Huysmans

  2 maanden geleden
  Niet God maar de mens veroorzaakt zijn eigen ellende... Niks kan ongehinderd blijven gebeuren.. De planeet geraakt ontregeld maar zonder de mens, herstelt die gewoon vanzelf. Wij zitten er teveel op. Wij dragen er geen zorg voor, enkel voor ons zelf.
 • John Doe

  2 maanden geleden
  Die overstromingen zullen ook veroorzaakt zijn door terroristen zeker? Zolang ze maar de klimaatverandering kunnen ontkennen! Hebben ze daar geen sterke regering? Oja, daar is rechts aan de macht, vlug toedekken met de mantel der liefde!
 • karel dillen

  2 maanden geleden
  John Lachens, je mag er zeker van zijn dat de volgende jaren nog een stuk slechter zullen zijn. Dit is pas het begin, er staat ons nog veel grotere ellende te wachten dan dit.
 • Eric De Baeremaeker

  2 maanden geleden
  Hoe sterk je ook gelooft in ?? Zie je dat de veranderingen wel degelijk begonnen zijn . En dat ze niemand kan doen stoppen . Alle ellende ten spijt !
 1. Hawaii geeft gevangenen 50 dollar om zich te laten vaccineren

  Hawaii geeft gevangenen 50 dollar om zich te laten vaccineren

  Het Hawaiiaanse ministerie voor Veiligheid meldt dat bepaalde gevangenen op het eiland 50 dollar (ongeveer 43 euro) zullen krijgen om zich tegen het coronavirus te laten vaccineren. Volgens het ministerie wordt er alles aan gedaan “om de gevangenen zoveel mogelijk over het vaccin te leren en hen aan te moedigen om zich te laten inenten”. De campagne zou “een aanzienlijke toename in het aantal vaccinaties” onder gevangenen tot stand moeten brengen. Toch is niet iedereen het eens met het initiatief.