Vorig jaar kwamen 371 kinderen om het leven in het Syrische Al-Holkamp.
Volledig scherm
Vorig jaar kwamen 371 kinderen om het leven in het Syrische Al-Holkamp. © AFP

371 kinderen stierven vorig jaar in grootste gevangeniskamp van Syrië

Meer dan 500 mensen, onder hen 371 kinderen, zijn vorig jaar gestorven in het Syrische Al-Holkamp. Dat meldt het hoofd van de Koerdische Rode Halve Maan voor Al-Hol, Dalal Ismail, aan journalisten van AFP die ter plaatse gingen. In het kamp dat wordt gerund door de Koerdische autoriteiten in het noordoosten van Syrië, wonen tienduizenden mensen onder wie veel familieleden van IS-strijders. 

  1. Advocaat verdedigt terughalen van Syriëstrijder, die “proefde van de zoetigheden van IS”

    Advocaat verdedigt terughalen van Syriëstrij­der, die “proefde van de zoetighe­den van IS”

    VTM Nieuws-journalist Robin Ramaekers kon in een gevangenis in Syrië onder andere met de Belgische IS-strijder Adel Mezroui spreken. De man uit Kapellen blijft duidelijk de ideologie van Islamitische Staat aanhangen, maar wil wel graag terugkeren naar ons land. Advocaat Abderrahim Lahlali helpt hem daarbij. Hij heeft in naam van Mezroui een kortgeding tegen de Belgische staat gestart om hem terug naar hier te halen. In de studio legt hij uit waarom hij dat een goed idee vindt.
  2. VTM NIEUWS-journalist bij Belgische IS-vrouwen in grootste gevangeniskamp van Syrië

    VTM NIEUWS-journalist bij Belgische IS-vrou­wen in grootste gevangenis­kamp van Syrië

    Met meer dan 70.000 vooral IS-vrouwen en kinderen, maar ook heel wat mannen, is het kamp van al Hol het grootste gevangeniskamp van Syrië. Niemand mag er in of uit, al zijn er met de regelmaat van de klok groepjes die erin slagen te ontsnappen. VTM NIEUWS-reporter Robin Ramaekers en cameraman Lennert Potums geraakten na lang aandringen binnen in het kamp, waar ook een 20-tal Belgische vrouwen en hun kinderen vast zitten.