Michelle Bachelet.
Volledig scherm
Michelle Bachelet. © REUTERS

37 mensen op één dag geëxecuteerd in Saudi-Arabië: “Bekentenissen werden via folteringen afgedwongen”

ExecutieDe executie van 37 mensen op een en dezelfde dag in Saudi-Arabië heeft internationale verontwaardiging veroorzaakt. “De mannen hebben geen eerlijk proces gekregen en bekentenissen werden naar verluidt afgedwongen door foltering. Ik veroordeel deze schokkende massale executies in zes steden”, aldus VN-mensenrechtencommissaris Michelle Bachelet. Dat minstens drie van de geëxecuteerden op het moment van de veroordeling nog minderjarig waren, maakt het volgens haar nog afschuwelijker.

6 reacties

 • Karel Mens

  2 jaar geleden
  en dan maakt men veel tamtam over Brunei - ieder islam land heeft dezelfde wetten - dit is het topje van de ijsberg -
 • piet devlieger

  2 jaar geleden
  Hebben VN-mensenrechtencommissaris Michelle Bachelet en Amnesty International er bewijzen van dat die bekentenissen door foltering bekomen werden. En hoe hebben ze die bewijzen - als ze bestaan - verkregen ? In het verleden is al veel gebleken hoe onbetrouwbaar de VN en Amnesty International kunnen zijn - het hangt nogal af van hun belangen.
 • Geert Vaelen

  2 jaar geleden
  Via foltering krijg je nooit een echte bekentenis. Je vertelt alleen tijdens de foltering wat ze willen horen, en niet per se de waarheid want die willen de folteraars meestal niet eens aanvaarden en denken dat het leugens zijn. Stop deze oeroude praktijken toch eens en blijf niet hangen in eeuwen oude tijden.
 • billy brenders

  2 jaar geleden
  En Europa nomineert ze als hoofd mensenrechten ! Geweldig toch
 • Luke Vincke

  2 jaar geleden
  Ver van mijn bed show. We moeten leren ons niks aan te trekken wat er in andere landen gebeurt. Hebben we zelf niet genoeg problemen?
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar