Gavel and judge
Volledig scherm
Gavel and judge © thinkstock

35 jaar onschuldig in de cel: Amerikaanse krijgt 3 miljoen euro schadevergoeding voor langste onterechte gevangenisstraf

Cathy Woods, een Amerikaanse vrouw, heeft 35 jaar lang onschuldig in de gevangenis gezeten voor een moord die ze nooit had gepleegd.  De ondertussen 68-jarige vrouw werd in 2015 eindelijk vrijgesproken nadat er nieuwe DNA-sporen opgedoken waren op een sigarettenpeuk. Nu krijgt ze voor het jarenlange afzien een schadevergoeding van meer dan 3 miljoen euro.

2 reacties

 • Yaron Vermote

  3 jaar geleden
  35jaar onschuldig in gevangenis, 3 miljoen euro maar??
 • Daniel Van Buggenhout

  3 jaar geleden
  De tijd kan je niets aan veranderen die zij verspeeld is , de schade vergoeding is daar in tegen maar simpel vind ik , 35 jaar weg ,en peenuts in mijn ogen vergoeding om gans haar leven te verwoesten !
 1. Echtgenote van VUB-gastdocent Djalali vreest dat haar man binnenkort wordt terechtgesteld: “In dat geval zijn alle EU-landen verantwoordelijk”

  Echtgenote van VUB-gastdocent Djalali vreest dat haar man binnenkort wordt terechtge­steld: “In dat geval zijn alle EU-landen verantwoor­de­lijk”

  De echtgenote van de Iraans-Zweedse wetenschapper en VUB-gastdocent Ahmedreza Djalali, die in Iran de doodstraf kreeg voor vermeende spionage, vreest dat haar man binnenkort terechtgesteld zal worden. Ze herhaalt daarom haar oproep om hulp aan de lidstaten van de Europese Unie. “Als er iets met mijn man gebeurt dan zijn alle landen van de EU verantwoordelijk, want zij hebben de ogen gesloten voor de mensenrechten in Iran”, zegt Vida Mehrannia.