Een betoger steekt een motorfiets van de politie in brand tijdens het protest tegen de opsluiting van een Catalaanse rapper.
Volledig scherm
Een betoger steekt een motorfiets van de politie in brand tijdens het protest tegen de opsluiting van een Catalaanse rapper. © AP

34 aanhoudingen na rellen in Catalonië om opsluiting rapper

UPDATESpaanse agenten hebben 34 mensen opgepakt nadat voor de vijfde dag op rij rellen ontstonden toen demonstranten actievoerden tegen de opsluiting van Catalaanse rapper Pablo Hasél. In Barcelona werden 31 relschoppers aangehouden vanwege “openbare wanorde en plunderingen”, in Lleida één en twee in Tarragona, maakte de politie in de nacht van zaterdag op zondag bekend.

  1. Pablo Hasél, de relrapper door wie Spanje in brand staat: de Che Guevara van zijn tijd. Of dat denkt hij toch zelf
    PREMIUM

    Pablo Hasél, de relrapper door wie Spanje in brand staat: de Che Guevara van zijn tijd. Of dat denkt hij toch zelf

    Spanjaarden komen massaal op straat voor een relrapper die god noch gebod kent: Pablo Hasél beledigt het koningshuis, beschuldigt de politie van moord en sympathiseert met terroristen. Het gerecht lacht niet met teksten als “hoeveel miljoenen hebben die koningen al uit onze zakken geklopt”, maar voor velen is de rapper een held, zeker nu hij in de cel zit. Wie is de Catalaan Pablo Rivadulla Duro (32), die deze week met veel machtsvertoon werd opgepakt om een celstraf van negen maanden uit te zitten?