Studenten van de Koninklijke Saudische Marine op de marinebasis van Pensacola, Florida (archiefbeeld).
Volledig scherm
Studenten van de Koninklijke Saudische Marine op de marinebasis van Pensacola, Florida (archiefbeeld). © Photo News

300 Saudische luchtvaartstudenten in VS aan grond gehouden na terreuraanval

Een driehonderdtal Arabische luchtvaartstudenten worden momenteel in de VS aan de grond gehouden nadat een luitenant van de Saudische luchtmacht vorige week drie mensen doodschoot op een Amerikaanse marinebasis in Pensacola, Florida. Dat bericht Reuters  vandaag. 

 1. LIVE. Na Nice nu ook mesaanval in Avignon: politie schiet man dood die hen probeert aan te vallen
  Play

  LIVE. Na Nice nu ook mesaanval in Avignon: politie schiet man dood die hen probeert aan te vallen

  Een man heeft in de basiliek Notre Dame in het centrum van Nice mensen met een mes aangevallen. Daarbij vielen volgens de politie zeker drie doden en raakten verschillende mensen gewond. Volgens burgemeester Christian Estrosi riep de dader de hele tijd ‘Allah Akbar’. Volgens de politie is bij de aanval een vrouw onthoofd, meldt persagentschap Reuters. In Avignon werd intussen een tweede aanslag verijdeld. Daar probeerde een man voorbijgangers aan te vallen met een mes. De dader werd doodgeschoten. Ook in Jeddah in Saoedi-Arabië werd een man aangevallen met een mes. Daar werd de dader opgepakt. Volg de laatste ontwikkelingen in dit liveblog.
 1. Ruim 600 betogers opgepakt tijdens eerste actiedag tegen Wit-Russisch president Loekasjenko

  Ruim 600 betogers opgepakt tijdens eerste actiedag tegen Wit-Rus­sisch president Loekasjen­ko

  Op de eerste dag van de nationale staking waartoe oppositieleidster Svetlana Tichanovskaja had opgeroepen zijn ruim 600 mensen opgepakt, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken in Minsk. Van de 581 arrestaties waren er 486 in hoofdstad Minsk. Ook vandaag waren er al protesten en arrestaties. De protesten tegen het bewind van president Aleksandr Loekasjenko nemen intussen “terroristische trekjes” aan, meent Loekasjenko zelf.