Archiefbeeld van een eerdere dansavond in Flamingo Club. De personen op de foto waren niet noodzakelijk aanwezig op de avond dat de superverspreider de club bezocht. (19/04/2020)
Volledig scherm
Archiefbeeld van een eerdere dansavond in Flamingo Club. De personen op de foto waren niet noodzakelijk aanwezig op de avond dat de superverspreider de club bezocht. (19/04/2020) © Flamingo Club

300 nachtclubbezoekers Zürich in quarantaine door superverspreider

Het Zwitserse kanton Zürich heeft zijn eerste superverspreider van het coronavirus bekendgemaakt. Het gaat om een man die op 21 juni een nachtclub in Zürich bezocht en vier dagen later positief werd getest. De gezondheidsautoriteiten zeiden zaterdag in een persbericht dat hij vijf anderen heeft aangestoken. 300 feestgangers die dezelfde nachtclub bezochten, moeten daarom uit voorzorg tien dagen in quarantaine. 

19 reacties

 • Felix Strackx

  1 jaar geleden
  Dancings toe tot volgend jaar, nachtwinkels definitief sluiten en cafés toe om 22u. Niet alleen veel minder besmettingen, maar ook veel minder miserie, vechtpartijen, verkeersongevallen enz enz. Welke politieke partij durft het aan?
 • Jef Gevers

  1 jaar geleden
  Er zijn altijd virussen waar denk je dat die 70 miljoen mensen per jaar aan sterven denk niet dat ze allemaal van de trap vallen juist ja 70 miljoen slachtoffers wereldwijd daar kan je met paniek en verkeerd tellen / iedereen als covid bestempelen snel een paar honderd duuzend gevallen tellen waar nog wat veel extra centjes tegenover staan zo zit deze weteld nu 1maal in elkaar!
 • Ludo Segers

  1 jaar geleden
  Aan alle ontkenners, lees nu toch eens goed.In Zwitserland 69 nieuw gevallen per dag en alarmen gaan af. In België zijn zitten we aan gemiddeld 87 tot 90, maar 't valt allemaal wel mee en geen reden tot onrust of mondmaskerplicht. Twee maten en twee gewichten, maar ik heb veel meer vertrouwen in de Zwitserse aanpak en politieke meetlat!
 • Eddy Keulier

  1 jaar geleden
  Je zal wat gaan meemaken als al die feestende vakantie gangers terugkomen, allen met een extra virusje. Goed mengen onder de bevolking en we zijn weer vertrokken.
 • Kristel Vande Vannet

  1 jaar geleden
  Na het groot verlof hebben we het weer zitten, goed weer, terrasjes en met zijn allen op vakantie