Demonstranten op de trappen van de Reichstag, het Duitse parlementsgebouw, in Berlijn.
Volledig scherm
Demonstranten op de trappen van de Reichstag, het Duitse parlementsgebouw, in Berlijn. © REUTERS

300 arrestaties bij protest tegen coronamaatregelen in Berlijn

UPDATEBij schermutselingen tijdens de demonstraties tegen coronamaatregelen in Berlijn heeft de Duitse politie zaterdag tussen de 200 en 300 mensen aangehouden. Dat gebeurde bij de Russische ambassade waar volgens Duitse media een grimmige sfeer was ontstaan. In de avond probeerden een groep demonstranten de Reichstag nog te bestormen. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer noemde de opstootjes “onaanvaardbaar”.

  1. Ruim half miljoen Belgen was recent op vakantie in risicoland Frankrijk of Spanje: zetten we hiermee deur open voor derde virusgolf?
    PREMIUM

    Ruim half miljoen Belgen was recent op vakantie in risicoland Frankrijk of Spanje: zetten we hiermee deur open voor derde virusgolf?

    De zomervakantie loopt ten einde. Traditioneel is er het laatste weekeinde voor het begin van het nieuwe schooljaar nog een ‘grote retour’. Naar schatting een half miljoen, tot zelfs 700.000, Belgen verbleven de voorbije 14 dagen in Frankrijk of Spanje – reisbestemmingen die hoe langer hoe roder kleuren. Zetten we hiermee de deur open voor een mogelijke derde virusgolf? “Terugkeerders geven nieuwe zuurstof aan het virus”, waarschuwen experts.