EPA
Volledig scherm
© EPA

300.000 vluchtelingen en migranten hebben in Duitsland een job

Vluchtelingen en migranten in Duitsland integreren zich goed op de arbeidsmarkt. Dat heeft het Duitse agentschap voor werk verklaard. In mei van dit jaar waren er 300.000 mensen aan het werk uit acht landen (Pakistan, Nigeria, Iran, Eritrea, Afghanistan, Irak, Somalië en Syrië), of 100.000 meer dan in mei 2017.

41 reacties

 • Leo Duym

  5 jaar geleden
  Marco Maerten zegt: 'Dus,als ze werken is het ook niet goed,maar als ze niet werken ook niet.' -- Dat klopt. Ze hoeven hoeven hier helemaal niet te zijn.
 • Eida Lam

  5 jaar geleden
  Dat zijn jobs die Duitsers zelf niet doen of willen doen, en persoonlijk vind ik dit positief dat ze iets bijdragen aan de maatschappij die hen volledig op eigen kosten opvangt. Dat getuigt van dankbaarheid en bereidheid tot samenwerking, eigenlijk snap ik niet dat je daar iets kan tegen hebben, ondanks het feit dat ik zelf volledig gekant ben tegen het huidig vluchteling/immigratie beleid.
 • Gerard Braeckmans

  5 jaar geleden
  Dat is een voorbeeld voor de politiekers, Eddy Keulier. Zoals Weyts steeds een nieuwe spade heeft als hij ergens een putje graaft.
 • Peter Van de Velde

  5 jaar geleden
  Anderhalf miljoen migranten in duitsland...zelfs duizendvijfhonderd zou nog te veel zijn, triestig. Naar daar op weekend gaan om de duitse sfeer te verkennen is ook al om zeep...in Spanje klimmen ze over de prikkeldraad terwijl toeristen er op staan te kijken, op hun pleinen vallen ze met hun broeksriem zonder rede spanjaarden en toeristen aan waar kinderen bij zijn. Dank u VN en EU.
 • Peter Van de Velde

  5 jaar geleden
  Tja, ze moeten toch iéts positiefs zeggen over hun blunders. Vraag best eens aan een doorsnee duitser hoe hij of zij erover denkt...