AP
Volledig scherm
© AP

30 miljoen stuks in de vriezers, maar Verenigde Staten hebben AstraZeneca-vaccin mogelijk “niet nodig”

De Amerikaanse topviroloog Anthony Fauci is niet zeker of de Verenigde Staten het vaccin van AstraZeneca, dat er nog altijd niet is goedgekeurd, überhaupt nog nodig gaan hebben. Het farmabedrijf is ondertussen wel al maanden vaccins aan het produceren in de VS, en zit ondertussen naar schatting op een voorraad van 30 miljoen dosissen. Dat meldt persbureau Reuters.

  1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

    Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

    Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
  2. Tsjechische premier Babis betreurt “gebrek aan Europese solidariteit” bij verdeling Pfizer-vaccins

    Tsjechi­sche premier Babis betreurt “gebrek aan Europese solidari­teit” bij verdeling Pfi­zer-vac­cins

    Het laatste woord lijkt nog niet gezegd over de onderhandelingen tussen de Europese lidstaten over de solidaire verdeling van 10 miljoen vroeger geleverde coronavaccins van Pfizer/BioNTech. Terwijl Oostenrijk, Tsjechië en Slovenië als enigen geen dosissen wilden afstaan aan vijf landen die de voorbije maanden minder vaccins ontvingen, bekritiseert de Tsjechische premier Andrej Babis vrijdag net het gebrek aan solidariteit.