Rechtbanktekeningen van Moreno B. en Giërmo B. Foto rechts: de liquidatie van advocaat Derk Wiersum schokte heel Nederland.
Volledig scherm
Rechtbanktekeningen van Moreno B. en Giërmo B. Foto rechts: de liquidatie van advocaat Derk Wiersum schokte heel Nederland. © ANP

30 jaar cel voor moordenaars van Nederlandse advocaat Derk Wiersum

De rechtbank in Amsterdam heeft maandag de twee verdachten van de moord op de Nederlandse advocaat Derk Wiersum veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig jaar. De 44-jarige raadsman werd op 18 september 2019 doodgeschoten bij zijn woning in Amsterdam-Buitenveldert. Het tweetal heeft zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan een brute huurmoord, die tot “grote verontwaardiging en onrust” in de samenleving heeft geleid.

0 reacties

 1. Advocaat Youssef Taghi, neef van drugsbaron Ridouan, opgepakt: "Hij besprak gewelddadige ontsnapping”
  NEDERLAND

  Advocaat Youssef Taghi, neef van drugsbaron Ridouan, opgepakt: "Hij besprak gewelddadi­ge ontsnap­ping”

  De Nederlandse politie heeft vanochtend advocaat Youssef Taghi opgepakt terwijl hij zijn neef Ridouan Taghi in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) van de gevangenis in Vught (Noord-Brabant) bezocht. Hij wordt er van verdacht informatie te hebben doorgespeeld. De twee zouden plannen voor een gewelddadige uitbraak uit de EBI - de zwaarst beveiligde gevangenis op Nederlandse bodem - hebben besproken.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.