Gedood omdat ze hem verdedigden: Nabil B.'s dubbelrol kostte al zeker drie levens: dat van zijn broer Reduan (foto), zijn advocaat Derk Wiersum en zijn vertrouwenspersoon Peter R. de Vries.
Volledig scherm
PREMIUM
Gedood omdat ze hem verdedigden: Nabil B.'s dubbelrol kostte al zeker drie levens: dat van zijn broer Reduan (foto), zijn advocaat Derk Wiersum en zijn vertrouwenspersoon Peter R. de Vries. © RV

30.000 geheime berichten bewijzen dat kroongetuige in Marengo-proces leven niet gebeterd heeft: “Ik ben en zal altijd boef blijven”

De kroongetuige in het Nederlandse Marengo-proces is allesbehalve een ex-crimineel die berouw heeft gekregen en nu een voorbeeldig leven leidt in de cel. Dat zegt hij zelf, zo leren onderschepte berichten. "Ik ben en zal altijd een boef blijven. Onthoud dat." Dat Nabil B. verdedigen levensgevaarlijk is, bleek eerder al - zijn advocaat, broer en adviseur Peter R. de Vries werden allen geliquideerd.

6 reacties

 • wim CLAES

  1 jaar geleden
  Als maatschappij sta je werkeloos tegen zo'n rotzooi.meer nog, er is een hele industrie rond gebouwd om deze criminaliteit in leven te houden.we betalen daar een hoge prijs voor.
 • Yolande MARIS

  1 jaar geleden
  Een maffe verrader die iedereen erbijlapt met verhaaltjes die men niet kan verrifieeren om zijn eigen hachje te redden.Wat verwacht men daar van.Het zou me totaal niet verwonderen moesten ze hem nog verhaaltjes influisteren.
 • Guy Soetewey

  1 jaar geleden
  En hier blijven de halfgebakken maar geloven in reïntegratie. Moordenaars en verkrachters terroristen gaan zij opnieuw klaar maken voor de maatschappij. Zouden beter spreken van volgende slachtoffers.
 • Jozef Van Mellaert

  1 jaar geleden
  Er zijn voorbeelden genoeg van misdadigers die uit de gevangeschap worden vrijgelaten door hun uitmuntend gedrag en die eens buiten hervallen in hun boosheid.
 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Het gerecht: instelling in dienst ten voordele van de misdaad.