Photo News
Volledig scherm
© Photo News

3.000 personeelsleden geschorst en tientallen ontslagen in Franse zorgsector na weigering coronavaccin

Enkele dagen nadat de verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel in Frankrijk in werking is getreden, zijn zowat 3.000 personeelsleden tijdelijk geschorst. Dat heeft de Franse minister van Volksgezondheid, Olivier Véran gezegd. Hij voegde eraan toe dat er ook sprake is van “enkele tientallen ontslagen”.

 1. Nederlands meteorologisch instituut waarschuwt voor snellere stijging van zeespiegel

  Nederlands meteorolo­gisch instituut waarschuwt voor snellere stijging van zeespiegel

  Ook voor Nederland zijn de risico's die de klimaatverandering met zich meebrengt, groter geworden. Daarvoor waarschuwde het Nederlandse meteorologische instituut (KNMI) maandag in een onderzoeksrapport. Zo kan de zeespiegel aan de Nederlandse kust sneller stijgen dan eerder werd verwacht en stijgt het risico op hevige buien in de zomer. Ook kan Nederland vaker met droogte te maken krijgen dan volgens eerdere berekeningen.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Vlaming in Parijs over coronapas: “Verplichting werkt, maar je moet mensen ook uitleggen waarom”
  Play

  Vlaming in Parijs over coronapas: “Verplich­ting werkt, maar je moet mensen ook uitleggen waarom”

  Vlaming Frederik Boriau woont al zo’n 20 jaar in Frankrijk. Daar werd een maand geleden de coronapas ingevoerd, onder andere om op café en restaurant te gaan. Bij de invoering kon de pas op veel kritiek rekenen, maar Frederik ziet het nut er wel van in: “Ik voel me veiliger door die pas, maar enkel verplichten zonder uit te leggen waarom, dat kan niet de bedoeling zijn. Je moet mensen informeren over de vaccinaties.”