Stef Vandevelde, een 29-jarige Belg, is vermist in Sydney en de lokale politie roept op om informatie over z'n locatie te delen.
Volledig scherm
Stef Vandevelde, een 29-jarige Belg, is vermist in Sydney en de lokale politie roept op om informatie over z'n locatie te delen. © rv

29-jarige Belg vermist in Sydney: “Politie en familie zijn ernstig bezorgd”

UpdateDe politie van de Australische staat New South Wales is op zoek naar Stef Vandevelde, een 29-jarige Belg die vermist is in Sydney. “Politie en familie zijn ernstig bezorgd over het welzijn van Stef”, is te lezen in een mededeling.

  1. Politiegeweld in de VS: na recordjaar 2022, ook dit jaar al 67 doden bij uit de hand gelopen arrestaties

    Politiege­weld in de VS: na recordjaar 2022, ook dit jaar al 67 doden bij uit de hand gelopen arresta­ties

    In de Verenigde Staten blijft politiegeweld nog steeds een enorm groot probleem. Niet alleen Tyre Nichols (29), de zwarte man waarvan schokkende beelden van het politiegeweld werden gedeeld, maar ook talloze anderen werden er slachtoffer van in de VS. Onder hen Patrick Lyoya, 26, en Jayland Walker, 25, beiden doodgeschoten in 2022. Én ook beiden ongewapend. Volgens de cijfers was 2022 dan ook het dodelijkste jaar in de VS: de politie doodde 1.176 mensen. Sinds 2013 zijn het er in totaal al 11.168 door dodelijk politiegeweld.