vmma
Volledig scherm
© vmma

28 minisatellieten in één raket gelanceerd

VideoVanop de basis Cape Canaveral zijn vandaag 28 minisatellieten van het Europese project QB50, dat onder Belgische leiding staat, gelanceerd richting het internationale ruimtestation ISS. Ze zullen eind april in een baan om de aarde worden gebracht om de onderste lagen van de thermosfeer te bestuderen. "Een wereldprimeur", zegt het in België gevestigde von Karman Instituut, dat de leiding heeft over het QB50-project.

 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. Russische zangeres wil niet op Eurovisiesong via satelliet
  Update

  Russische zangeres wil niet op Eurovisie­song via satelliet

  De Russische zangeres Joelia Samojlova zou eventueel ergens buiten Oekraïne rechtstreeks via een satellietverbinding mee kunnen doen aan het Eurovisiesongfestival in Kiev. Dit overweegt het Europese samenwerkingsverband van publieke omroepen, de EBU (Europese Radio-unie) dat het festival organiseert. Rusland liet later vandaag weten dat het geen halfslachtige oplossing wil.De door de EBU voorgestelde oplossing "druist tegen de geest van het festival zelf in", meldde de zender Pervyj Kanal (Kanaal Een) in een communiqué.