John Lee (links) legde de eed af als nieuwe Hongkongse regeringsleider. De ceremonie werd voorgezeten door de Chinese president Xi Jinping (rechts). (01/07/22)
Volledig scherm
John Lee (links) legde de eed af als nieuwe Hongkongse regeringsleider. De ceremonie werd voorgezeten door de Chinese president Xi Jinping (rechts). (01/07/22) © REUTERS

25ste verjaardag teruggave van Hongkong aan China: Xi Jinping installeert omstreden regeringsleider

UPDATEIn Hongkong zijn de festiviteiten begonnen voor de 25ste verjaardag van de teruggave van de voormalige Britse kolonie aan China. De Chinese president Xi Jinping reisde voor een tweedaags bezoek naar de stadstaat om de feestelijkheden bij te wonen. Xi wil naar eigen zeggen niet tornen aan het systeem waarbinnen Hongkong een zekere autonomie geniet.

  1. Satellietbeelden tonen Oekraïne in het donker door ernstige stroompannes na Russische raketaanvallen

    Satelliet­beel­den tonen Oekraïne in het donker door ernstige stroompan­nes na Russische raketaan­val­len

    Satellietbeelden van het ruimteagentschap NASA tonen de zware impact van de Russische raketaanvallen op Oekraïne en de stroomtekorten die daarmee gepaard gaan. Terwijl alle andere Europese landen op de foto duidelijk verlicht zijn, bevindt Oekraïne zich letterlijk en figuurlijk in de duisternis. In het land zitten miljoenen gezinnen momenteel zonder elektriciteit doordat de energievoorzieningen er de voornaamste doelwitten van het Russische leger zijn.