De Chileense president Bachelet (l.) en Kristine McDivitt Tompkins.
Volledig scherm
De Chileense president Bachelet (l.) en Kristine McDivitt Tompkins. © AP

25 jaar lang kochten Kristine en haar man duizenden vierkante kilometers grond op in Patagonië, nu mag Chili er prachtige natuurparken van maken

De Chileense presidente Michelle Bachelet heeft samen met de Amerikaanse filantrope Kristine McDivitt Tompkins de overdracht getekend van vijf nationale parken, samen goed voor een gebied van meer dan 4.000 vierkante kilometer. De overdracht van de natuurgebieden, die Tompkins vijfentwintig jaar lang verzamelde met haar in 2015 overleden echtgenoot Doug, is de grootste ooit van een privépersoon naar een Zuid-Amerikaans land. 

17 reacties

 • Clement Asselman

  5 jaar geleden
  Er valt met die jasjes, die in ontwikkelingslanden worden gemaakt, flink geld te verdienen. Ze hadden er in de eerste plaats beter voor gezorgd dat al hun rechtstreekse en onrechtstreekse medewerkers behoorlijke leefomstandigheden hadden. Maar ja, dan was een deel van hun winst weg en konden ze nu niet publiekelijk de filantroop uithangen!
 • wesley netnem

  5 jaar geleden
  Er kan nooit genoeg Natuur beschermd worden zeker Nu met het zeer snel toenemen van de wereld bevolking ! Mochten Alle Rijken in de wereld zulke dingen doen zou het Toekomst beeld al wat rooskleuriger zijn ! Nu de Geboorte van de Mensheid nog beperken want daar Red je veel meer mee , De Planeet !!
 • yves Strubbe

  5 jaar geleden
  Chris, de vissers die klaagden zullen misschien blij zijn dat daardoor binnen enkele jaren nog vis te vinden is.
 • Marc Verdonck

  5 jaar geleden
  Ja Chris er zij altijd zwartkijkers. Eerst natuur dan liever vernietigen door multinationals. Denk jij dat die zo lief zijn voor de lokale boeren. Die mogen dan werken in het vergif dat ze sproeien. Voor sommige zal niets goed zijn omdat er altijd slachtoffers zijn.
 • Dimi Bauwens

  5 jaar geleden
  Dit hersteld een beetje hoop..