Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images

25.000 euro voor een kindje: Europol en Griekse autoriteiten rollen bende op die handelt in baby’s en eicellen

De Griekse autoriteiten hebben samen met Europol een bende opgerold die handelde in baby’s en eicellen. Ook maakten de criminelen zich schuldig aan witwassen, meldt de instantie Eurojust vandaag. De bende zou actief zijn sinds 2016.

5 reacties

 • Leonarda Van Opbroecke

  3 jaar geleden
  Wat is nu het ergste? De handel in babytjes of die "luttele" 500.000€ die is witgewassen?
 • Jonathan Wouters

  3 jaar geleden
  En daarom heeft communisme en socialisme op grote schaal geen kans op slagen. Omdat de wereld vol mensen zit die geen greintje fatsoen hebben. Ze gaan over lijken om te krijgen wat ze willen en er zijn slachtoffers genoeg. Gelijkheid is een illusie.
 • Katia Blancmont

  3 jaar geleden
  Waar vraag is, is aanbod.
 • David Buytaert

  3 jaar geleden
  Er zullen nog meer lijken uit kast valen
 • Marc Gabriels

  3 jaar geleden
  Je moet goed gek zijn om daar € 25000 voor te geven. Ze komen hier iedere dag gratis met volle bootladingen aan. Je kan er direct uitkiezen welk type je wil.
 1. Vlaamse tiener getuigt over fraude bij adoptie: "Mijn moeder was verdwenen, mijn vader overleden. Klopt niks van"
  PREMIUM

  Vlaamse tiener getuigt over fraude bij adoptie: "Mijn moeder was verdwenen, mijn vader overleden. Klopt niks van"

  In 2009 kwam Thereza (17) vanuit Ethiopië in Vlaanderen terecht. Aan haar adoptie-ouders werd verteld dat de biologische moeder verdwenen was en de vader gestorven. Een leugen, zo blijkt. "Mijn dossier staat vol fouten." Thereza is verbolgen en doet haar verhaal omdat ze wil dat de zorgen van adoptiekinderen ernstig genomen worden. "Wij zijn geen producten waar je mee doet wat je wil."
 2. 936 kinderen naar hier gehaald en níemand weet of dat correct verliep
  PREMIUM

  936 kinderen naar hier gehaald en níemand weet of dat correct verliep

  Afgelopen weekend getuigde een 17-jarig meisje in deze krant over fraude bij haar adoptie uit Ethiopië. Haar dossier bleek verzonnen van begin tot einde. Navraag leert dat de Vlaamse overheid geen idee heeft of de andere 935 adopties wél correct verliepen. "We kunnen geen 100% garantie geven." Volgens onze informatie zijn in 2011 bovendien ernstige signalen in de wind geslagen. "De overheid heeft geen enkel excuus voor de fraude die nu opduikt."