Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images

25.000 euro voor een kindje: Europol en Griekse autoriteiten rollen bende op die handelt in baby’s en eicellen

De Griekse autoriteiten hebben samen met Europol een bende opgerold die handelde in baby’s en eicellen. Ook maakten de criminelen zich schuldig aan witwassen, meldt de instantie Eurojust vandaag. De bende zou actief zijn sinds 2016.

 1. President Rohani houdt Israël verantwoordelijk dood Iraanse kernfysicus en zegt wraak te zullen nemen

  President Rohani houdt Israël verantwoor­de­lijk dood Iraanse kernfysi­cus en zegt wraak te zullen nemen

  De Iraanse president Hassan Rohani heeft Israël ervan beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de moord op een hooggeplaatste Iraanse kernfysicus. In een verklaring op zijn officieel nieuwsportaal noemt hij de dood van Mohsen Fakhrizadeh een "daad van terrorisme" uitgevoerd door Israël. De president zei ook dat Iran “ter zijner tijd" wraak zal nemen voor zijn dood. Dat bericht het persagentschap Reuters. Ook de hoogste leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, heeft zaterdag opgeroepen de verantwoordelijken te “straffen”.
 2. Vlaamse tiener getuigt over fraude bij adoptie: "Mijn moeder was verdwenen, mijn vader overleden. Klopt niks van"
  PREMIUM

  Vlaamse tiener getuigt over fraude bij adoptie: "Mijn moeder was verdwenen, mijn vader overleden. Klopt niks van"

  In 2009 kwam Thereza (17) vanuit Ethiopië in Vlaanderen terecht. Aan haar adoptie-ouders werd verteld dat de biologische moeder verdwenen was en de vader gestorven. Een leugen, zo blijkt. "Mijn dossier staat vol fouten." Thereza is verbolgen en doet haar verhaal omdat ze wil dat de zorgen van adoptiekinderen ernstig genomen worden. "Wij zijn geen producten waar je mee doet wat je wil."
 1. 936 kinderen naar hier gehaald en níemand weet of dat correct verliep
  PREMIUM

  936 kinderen naar hier gehaald en níemand weet of dat correct verliep

  Afgelopen weekend getuigde een 17-jarig meisje in deze krant over fraude bij haar adoptie uit Ethiopië. Haar dossier bleek verzonnen van begin tot einde. Navraag leert dat de Vlaamse overheid geen idee heeft of de andere 935 adopties wél correct verliepen. "We kunnen geen 100% garantie geven." Volgens onze informatie zijn in 2011 bovendien ernstige signalen in de wind geslagen. "De overheid heeft geen enkel excuus voor de fraude die nu opduikt."
 1. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren

 2. Deze smartphone is een echt beest voor gamers
  Play
  games

  Deze smartphone is een echt beest voor gamers