Het opblaasbare bootje van de migranten liep leeg waarna ze in het water belandden. Hulp kwam voor de meesten te laat.
Volledig scherm
Het opblaasbare bootje van de migranten liep leeg waarna ze in het water belandden. Hulp kwam voor de meesten te laat. © EPA

24-jarige vrouw geïdentificeerd als een van de slachtoffers van migrantendrama op Kanaal

Het is na de ramp met een migrantenboot in Het Kanaal voor het eerst gelukt een slachtoffer te identificeren, schrijft de Britse omroep BBC. Het gaat om een 24-jarige Koerdische vrouw uit het noorden van Irak. Die zou vanuit haar zinkende boot nog berichten hebben gestuurd aan haar verloofde in het Verenigd Koninkrijk.

 1. Russische oud-vicepresident: "Poetin maakt zich belachelijk door zich te omringen met absoluut incompetente militaire leiders”
  63

  Russische oud-vicepresi­dent: "Poetin maakt zich belache­lijk door zich te omringen met absoluut incompeten­te militaire leiders”

  Aleksandr Roetskoj (75), die diende als plaatsvervanger van president Boris Jeltsin, heeft fors uitgehaald naar de huidige Russische president, zoals je in de video bovenaan kan bekijken. Hij zegt dat de invasie nooit had mogen plaatsvinden. Hij beschuldigt Vladimir Poetin van het “zinloos” doden van tienduizenden Russische soldaten die in de oorlog als “kanonnenvoer” zijn gebruikt.
 2. Rubberboottochten winstgevender dan ooit voor mensensmokkelaars: 3.000 tot 6.000 euro per persoon
  PREMIUM

  Rubberboot­toch­ten winstgeven­der dan ooit voor mensensmok­ke­laars: 3.000 tot 6.000 euro per persoon

  Meer dan ooit blijkt de Kanaaloversteek per rubberboot het winstgevendste ‘businessmodel’ voor mensensmokkelaars. Zo weerklinkt in de nasleep van de dodelijke overtocht gisteren, waarbij tussen Calais en Dover 27 migranten verdronken. “Waar die smokkelaars vroeger 3 à 4 mensen in één vrachtwagen konden verstoppen, zetten ze er nu direct 50 in hetzelfde bootje. Met minder moeite verdienen ze pakken meer geld”, weet korpschef Nico Paelinck van politiezone Westkust. Ook op de stranden van De Panne, Koksijde en Nieuwpoort zal binnenkort intensief naar ‘overstekers’ gespeurd worden.