Beschietingen aan de grens met Kirgizië en Tadzjikistan.
Volledig scherm
Beschietingen aan de grens met Kirgizië en Tadzjikistan. © via REUTERS

24 doden bij gewelddadig conflict tussen ex-Sovjetlanden Tadzjikistan en Kirgizië

Er zijn gevechten uitgebroken aan de betwiste grens tussen Kirgizië en buurland Tadzjikistan. Er vielen al minstens 24 doden tijdens het conflict. Beide verarmde naties hebben elkaar ervan beschuldigd opnieuw te beginnen vechten in een betwist gebied, ondanks een akkoord over een staakt-het-vuren.

 1. Opnieuw arrestaties in Oekraïense corruptiesaga: misbruik van geld voor wederopbouw en aankoop van slechte legeruitrustingen
  34

  Opnieuw arresta­ties in Oekraïense corrupties­a­ga: misbruik van geld voor wederop­bouw en aankoop van slechte legeruit­rus­tin­gen

  In de grootschalige corruptiesaga die speelt in Oekraïne zijn opnieuw aanhoudingen verricht. Het gaat om functionarissen van het leger die zouden hebben gesjoemeld bij de aankopen voor de troepen om zichzelf te verrijken. Daarnaast zouden ambtenaren - waaronder een vice-gouverneur - in Oost-Oekraïne geld voor de wederopbouw in eigen zak hebben gestoken. Vorige week hebben al verschillende politici en ambtenaren - al dan niet uit eigen beweging - het veld geruimd door beschuldigingen van zelfverrijking.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 3. Poetin verzekert Indiase premier Modi dat hij de oorlog in Oekraïne “zo snel mogelijk” wil beëindigen

  Poetin verzekert Indiase premier Modi dat hij de oorlog in Oekraïne “zo snel mogelijk” wil beëindigen

  De Russische president Vladimir Poetin heeft de Indiase premier Narendra Modi verzekerd dat hij de oorlog in Oekraïne “zo snel mogelijk” wil beëindigen. Tijdens een onderhoud tussen de twee wereldleiders, in de marge van een regionale top in Oezbekistan, zei Poetin ook nog begrip te hebben voor de Indiase “ongerustheden” over de oorlog. Modi had Poetin gezegd dat het geen tijd is voor oorlog.
 1. Land met zeven keer meer gevangenen dan België pakt uit met immense nieuwe gevangenis
  Play

  Land met zeven keer meer gevangenen dan België pakt uit met immense nieuwe gevangenis

  El Salvador is kleiner dan België, maar telt zeker zeven keer meer gevangenen dan ons land. Het kleine land in Centraal-Amerika heeft een nieuwe massagevangenis geopend. Dat is geen overbodige luxe als je kijkt naar de manier waarop de overheid het bendegeweld aanpakt. Er is plaats voor maar liefst 40.000 gedetineerden in de nieuwe gevangenis. En ze zullen er zeker geen luxe moeten verwachten. Er is geen enkele ruimte voorzien om te ontspannen en dergelijke. Daar komt natuurlijk heel wat kritiek op.
 2. Doden en evacuaties na grensgevechten tussen ex-Sovjetrepublieken Kirgizië en Tadzjikistan

  Doden en evacuaties na grensge­vech­ten tussen ex-Sovjetrepu­blie­ken Kirgizië en Tadzjikis­tan

  Bij hevige gevechten in een grensgeschil tussen de twee ex-Sovjetrepublieken Kirgizië en Tadzjikistan in Centraal-Azië zijn aan Kirgizische kant zeventien doden gevallen, zowel soldaten als burgers, meldt de Nationale Veiligheidsraad in hoofdstad Bisjkek vrijdag. Over slachtoffers aan de zijde van Tadzjikistan is niets bekend. Beide partijen geven elkaar de schuld van de escalatie.