Politie staat buiten op wacht voor het huis van Cristina Fernandez de Kirchner in Buenos Aires.
Volledig scherm
Politie staat buiten op wacht voor het huis van Cristina Fernandez de Kirchner in Buenos Aires. © AFP

23-jarige vrouw zit mogelijk mee achter mislukte aanslag vicepresident Argentinië

De man die een mislukte moordaanslag pleegde op de vicepresident van Argentinië heeft mogelijk hulp gehad. De politie heeft een 23-jarige vrouw opgepakt die zijn handlanger zou zijn geweest. Ook volgens lokale media werkte hij “niet alleen”.

 1. Wagner rekruteert nu zelfs misdadigers in Afrika voor oorlog in Oekraïne
  22

  Wagner rekruteert nu zelfs misdadi­gers in Afrika voor oorlog in Oekraïne

  De Russische invasie van Oekraïne loopt niet zoals gepland. Uit alle hoeken van Rusland worden gemobiliseerden naar het front gebracht. En de beruchte praktijk om gevangenen te ronselen, krijgt nu zelfs een internationale dimensie. De Russische paramilitaire groep Wagner rekruteert misdadigers in de Centraal-Afrikaanse Republiek voor de oorlog in Oekraïne. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite ‘The Daily Beast’.
 2. Verdachte die Argentijnse vicepresident wou neerschieten werd vorig jaar al opgepakt voor wapenmisbruik

  Verdachte die Argentijn­se vicepresi­dent wou neerschie­ten werd vorig jaar al opgepakt voor wapenmis­bruik

  De verdachte die donderdag de Argentijnse vicepresident Cristina Fernández de Kirchner probeerde neer te schieten, werd in 2021 al eens opgepakt voor wapenmisbruik, zo meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’. Volgens een van de advocaten van Fernández de Kirchner handelde de 35-jarige verdachte, Fernando Sabag Montiel, bovendien niet alleen. Gisteren werd de vriendin van de man ondervraagd.