De 23-jarige schutter Nikolas Cruz tijdens de hoorzitting.
Volledig scherm
De 23-jarige schutter Nikolas Cruz tijdens de hoorzitting. © AP

23-jarige schutter Nikolas Cruz pleit schuldig aan schietpartij in middelbare school Parkland: “Ik heb veel spijt van wat ik heb gedaan”

UpdateDe schutter van de dodelijkste schietpartij in een Amerikaanse middelbare school heeft schuldig gepleit aan de moord op zeventien mensen. De 23-jarige Nikolas Cruz startte in 2018 een schietpartij in een middelbare school in de stad Parkland, in de Amerikaanse staat Florida. Veertien scholieren en drie medewerkers van de school kwamen toen om het leven. 

  1. Ook in Zwitserland eerste mogelijke geval van omikronvariant ontdekt - Ursula von der Leyen: "Race tegen de klok tegen omikronvariant”
    84

    Ook in Zwitser­land eerste mogelijke geval van omikronva­ri­ant ontdekt - Ursula von der Leyen: "Race tegen de klok tegen omikronva­ri­ant”

    De wereld maakt zich zorgen om de nieuwe omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook in ons land werd aangetroffen. Die variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Een aantal landen hebben de maatregelen voor Belgische reizigers al verstrengd. De ontwikkelingen van zondag 28 november helees je hier in ons liveblog.