Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © EPA

21 mijnwerkers vast in Chinese kolenmijn

In de regio Xinjiang, in het noordwesten van China, proberen reddingsdiensten zondag 21 mijnwerkers uit een kolenmijn te halen. De mijnwerkers kwamen vast te zitten door een overstroming, zo melden de Chinese media.

 1. Serviërs krijgen 25 euro om zich te laten vaccineren
  3

  Serviërs krijgen 25 euro om zich te laten vaccineren

  Serviërs kunnen vanaf nu een centje bijverdienen door zich te laten vaccineren. Zo belooft de Servische president Aleksandar Vučić 3000 Servische dinar (ongeveer 25 euro) aan iedereen ouder dan 16 jaar die voor het einde van de maand een eerste prik laat zetten. Omdat heel wat Serviërs twijfelen om zich te laten vaccineren, hoopt Vučić de bevolking zo te stimuleren. Momenteel heeft nog geen 30 procent van de Serviërs een eerste prik laten zetten.
 2. Minstens 169 gewonden tijdens protest tegen uitzetting Palestijnen in Oost-Jeruzalem
  UPDATE
  7

  Minstens 169 gewonden tijdens protest tegen uitzetting Palestij­nen in Oost-Jeruzalem

  Op het Moskeeplein in Oost-Jeruzalem is het vanavond tot opstootjes gekomen tussen Palestijnen en Israëlische agenten. De Israëlische politie vuurde traangas en stungranaten af op de demonstranten. Die hadden zich op het plein verzameld op de laatste vrijdag van de ramadan om te protesteren tegen de gedwongen uitzetting van Palestijnen uit Oost-Jeruzalem. Minstens 169 mensen raakten gewond aldus de politie en de lokale hulpdiensten.
 1. Stunt op snelweg blijkt levensreddend manouvre te zijn
  Play

  Stunt op snelweg blijkt levensred­dend manouvre te zijn

 2. Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'
  Play

  Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'