Hulpverleners tijdens de reddingsactie.
Volledig scherm
Hulpverleners tijdens de reddingsactie. © AFP

21 hardlopers komen om tijdens onweer in China

In het noordwesten van China zijn 21 mensen om het leven gekomen toen een onweer losbarstte boven een ultraloop in de bergen. De 151 andere deelnemers konden worden gered, meldt het officiële persbureau Xinhua. 

1 reactie

 • geert Jonckheere

  5 maanden geleden
  De natuur lacht er niet mee!
 1. Honger in Afghanistan: ouders verkopen kind om eten op tafel te krijgen
  Buitenland
  16

  Honger in Afghanis­tan: ouders verkopen kind om eten op tafel te krijgen

  Beelden van uitgemergelde baby’s maken duidelijk hoe hard de voedselcrisis toeslaat in Afghanistan. Voor meer dan de helft van de bevolking brengt komende winter voedselonzekerheid. Het leven van minstens één miljoen kinderen is in gevaar. Ouders doen het ondenkbare om eten op tafel te krijgen. “Mijn kinderen stierven van de honger”, vertelt een vrouw aan BBC. “Ik heb mijn jongste dochter verkocht om met het geld eten te kopen.”
 1. Vermiste wandelaar in berggebied negeert oproepen van hulpdiensten 24 uur lang omdat hij “het nummer niet herkende”
  Colorado

  Vermiste wandelaar in berggebied negeert oproepen van hulpdien­sten 24 uur lang omdat hij “het nummer niet herkende”

  In de Verenigde Staten is een man meer dan 24 uur lang als vermist opgegeven in een berggebied nadat hij niet op tijd was teruggekeerd naar zijn overnachtingsplaats. De hulpdiensten probeerden de wandelaar meermaals te bellen, maar die laatste nam zijn telefoon niet op “omdat hij het nummer niet herkende”. De hiker zou naar eigen zeggen niet geweten hebben dat hij door het reddingsteam werd gezocht.