Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Shutterstock

200 Franse burgers gaan drie maanden lang debatteren over euthanasie: “Geen gemakkelijke opdracht”

Ongeveer 200 inwoners van Frankrijk zijn uitgeloot voor een breed debat over euthanasie, een zeer gevoelige kwestie bij onze zuiderburen. “Het is geen gemakkelijke opdracht die u heeft gekregen”, zei de Franse premier Elisabeth Borne vrijdag aan de uitverkorenen.

4 reacties

 • Kelly Verlinden

  2 maanden geleden
  Volledig mee eens met Paul van de Velde. Sommige instanties hier willen je gewoon zo lang mogelijk in een rusthuis laten lijden voor het geld en niets anders. Ondertussen ben je een product zonder waarde. Ik beslis zelf welf wanneer het tijd is en ik ga niet in een rusthuis liggen waar je moet bidden om op tijd gewassen te worden.
 • Paul van de velde

  2 maanden geleden
  Best is het woord "zelfmoord" uit het woordenboek te schrappen. Zichzelf doden of "zelfdoding" is geen moord maar een einde stellen aan je leven omdat je niet meer wil leven. Wie anders kan bepalen of je verder wil leven dan jezelf? Niemand anders hoeft te beslissen wanneer jij wil gaan. En bij euthanasie op vraag van de "patiënt", laat die zelf de knop indrukken, dan is er niemand anders verantwoordelijk voor.
 • jo vissenaeken

  2 maanden geleden
  Geef het een andere naam en die dat ertegen zijn kijken dan meschien in een nieuw perspectief..
 • Christel Voorspoels

  2 maanden geleden
  Een dier laten afzien zonder enige hoop is dierenmishandeling, een mens laten afzien zonder enige hoop is blijkbaar menslievendheid!
 1. Opnieuw arrestaties in Oekraïense corruptiesaga: misbruik van geld voor wederopbouw en aankoop van slechte legeruitrustingen
  34

  Opnieuw arresta­ties in Oekraïense corrupties­a­ga: misbruik van geld voor wederop­bouw en aankoop van slechte legeruit­rus­tin­gen

  In de grootschalige corruptiesaga die speelt in Oekraïne zijn opnieuw aanhoudingen verricht. Het gaat om functionarissen van het leger die zouden hebben gesjoemeld bij de aankopen voor de troepen om zichzelf te verrijken. Daarnaast zouden ambtenaren - waaronder een vice-gouverneur - in Oost-Oekraïne geld voor de wederopbouw in eigen zak hebben gestoken. Vorige week hebben al verschillende politici en ambtenaren - al dan niet uit eigen beweging - het veld geruimd door beschuldigingen van zelfverrijking.
 2. Lorenzo (38) heeft muco en telt zijn dagen af. “Toen ik zeven was, zeiden de dokters dat ik geen achttien zou worden”
  PREMIUM

  Lorenzo (38) heeft muco en telt zijn dagen af. “Toen ik zeven was, zeiden de dokters dat ik geen achttien zou worden”

  Lorenzo (38) leeft al sinds zijn geboorte met een deadline en is nu aan zijn laatste rit begonnen: hij heeft muco, de meest voorkomende levensbedreigende ziekte in ons land. “We overwogen euthanasie. Ons dochtertje van vier huilde toen op de badkamer in haar eentje.” Tijdens deze Europese mucoweek vertelt hij over de zware tol van de ziekte. “Ik verwaarloosde mijn therapie en betaalde er de prijs voor.”
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.