AFP
Volledig scherm
© AFP

20 jaar 9/11: “We zijn twintig jaar geleden een stuk van onze naïviteit verloren”

De aanslagen van 9/11 hebben ervoor gezorgd dat de wereld een deel van haar naïviteit verloren is. Dat zegt professor buitenlands beleid aan de Universiteit Antwerpen David Criekemans naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de aanslagen. “We geloofden in de jaren negentig dat de democratieën gingen winnen. Het ging steeds over handel, globalisering, interdependentie... En sinds 9/11 weten we dat er allerhande competities zijn, van statelijke en niet-statelijke actoren. En ik denk dat we nog steeds op zoek zijn naar een goede balans”, zegt Criekemans. 

1 reactie

 • Jan De Greef

  3 maanden geleden
  Wat mij opvalt is dat er geen kritische, diepgaande vragen worden gesteld over 9/11. Twintig jaar na de feiten zou dat toch wel verantwoord zijn, zeker nu er reeds een aantal zaken officieel boven water zijn gekomen.
 1. Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij
  Livios

  Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij

  Bladeren en ander vuil zijn tyische boosdoeners bij verstopte dakgoten en regenpijpen. Door je dak en dakgoten in de herfst vrij te maken en ze ’s winters zo te houden, zorg je dat water altijd probleemloos weg kan. Tijdens een langere vorstperiode kunnen sneeuw en ijs de waterafvoer blokkeren, wat je heel wat schade kan opleveren. Controleer daarom regelmatig op verstoppingen en houd je dakgoot bladvrij. Bouwsite Livios legt uit hoe je dat doet.