Jongeren raken verdwaald in Outback Australië na panne met auto
Volledig scherm
Jongeren raken verdwaald in Outback Australië na panne met auto © ThinkStock

2 verdwaalde Australische jongeren overleven dagenlang zonder water in woestijn: “Het is een wonder dat ze dit overleefd hebben”

Twee Australische jongeren, Mahesh Patrick (14) en Shaun Emitja (21), zijn gered uit een verlaten woestijngebied in Arlparra, Australië. Na een dagenlange zoektocht hebben de hulpdiensten de jongeren dan toch gelokaliseerd. Hun auto was in panne gevallen op de terugweg naar huis. “Ze hebben heel veel geluk gehad”, meldt de Australische politie.

 1. Belg met minstens acht kogels doorzeefd in landhuis aan Costa del Sol
  Play
  7

  Belg met minstens acht kogels doorzeefd in landhuis aan Costa del Sol

  De Spaanse politie heeft het vermoorde lichaam van een Belg aangetroffen aan de Costa del Sol. Volgens de Spaanse krant ‘Diaro Sur’ is het slachtoffer 41 jaar. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt de dood van de Belg. Het slachtoffer zou met minstens acht kogels afgemaakt zijn in Alhaurín el Grande, een gemeente op een half uur rijden van de steden Marbella en Malaga. Over het onderzoek is nog weinig bekend, maar de omstandigheden doen vermoeden dat het om een afrekening in het drugsmilieu gaat.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. Verdachte moord Peter R. de Vries blijft in de cel

  Verdachte moord Peter R. de Vries blijft in de cel

  Kamil E., verdachte in de zaak van de moord op de Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries, blijft voorlopig nog in de cel. Dat heeft de rechtbank Amsterdam maandag beslist. Zijn advocaten hadden gevraagd hem vrij te laten omdat er volgens hen onvoldoende bewijs is dat hij iets met de moord te maken heeft. De rechtbank ziet echter nog wel voldoende redenen om hem in ieder geval vast te houden tot de volgende zitting, begin maart.
 2. Twee mannen gered nadat ze 29 dagen verloren waren op zee, maar zo erg vonden ze het niet eens: “Was eigenlijk wel eens leuke pauze van alles”

  Twee mannen gered nadat ze 29 dagen verloren waren op zee, maar zo erg vonden ze het niet eens: “Was eigenlijk wel eens leuke pauze van alles”

  Ze overleefden op appelsienen die ze bij hadden, kokosnoten die in zee waren beland en langs hun boot voorbij kwamen, en regenwater dat ze slim wisten op te vangen: twee mannen zijn na 29 dagen dolen op zee gered, in totaal waren ze 400 kilometer afgedreven. Opvallend: hoewel ze compleet verzwakt werden gered, vonden ze hun ongelofelijke avontuur niet eens zo heel erg. “Het was eigenlijk wel eens een leuke pauze van corona en zo”, getuigt één van hen.